Life

Orașul din România în care se mută tot mai mulți tineri și pensionari. Casele sunt ieftine, traiul de 10 ori mai bun. E aproape de București și are de toate. Lumea e încântată și mai fericită aici

Orașul din România care a început să atragă tinerii ca un magnet. Aici, oricine își poate cumpăra locuința visurilor lui cu bani puțini.
18.05.2024 | 07:00
Orasul din Romania in care se muta tot mai multi tineri si pensionari Casele sunt ieftine traiul de 10 ori mai bun E aproape de Bucuresti si are de toate Lumea e incantata si mai fericita aici
Orașul din România care a început să atragă tinerii ca un magnet. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașele mari ale României au reprezentat mereu un punct de atracție pentru tinerii dornici de afirmare. Însă, mai nou, așezările urbane de mici dimensiuni au început să câștige teren în topul preferințelor populației tinere.

Orașul din România care a început să atragă tinerii ca un magnet

Orașele de mici dimensiuni au început să fie la mare căutare. Cei care s-au plictisit de agitația urbană și vor o oază de liniște, optează pentru astfel de locuri. De obicei, balanța înclina în favoarea marilor orașe, dar se pare că lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

Odată cu telemunca sau munca în mod hibrid, tinerii au început să părăsească așezările urbane mari. Drept dovadă, tot mai mulți dintre ei se mută în orașe mici, liniștite, însă nu prea departe de punctele de interes.

Un oraș care a început să fie ”vânat” de către tineri este Târgoviște. Cu o populație de aproape 90 de mii de locuitori, acest oraș pare că a deveni un magnet pentru populația tânără și nu numai.

ADVERTISEMENT

Târgoviște se află la 80 de kilometri distanță de București, iar asta reprezintă un avantaj pentru cei care vor să ia contact și cu viața de Capitală. Târgoviște este principalul punct economic, cultural, dar și administrativ al județului Dâmbovița.

La nivelul României, acesta este cel de-al 27-lea oraș din punct de vedere al numărului de locuitori. De la ultimul recensământ și până în prezent, populația a crescut numeric, semn că multe persoane au decis să se mute aici.

ADVERTISEMENT

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a cumpăra o casă în Târgoviște

Târgoviște este un oraș care poate ajunge imediat la inima oricui. Așezarea urbană are o istorie impresionantă, iar monumentele sale vorbesc cu mândrie despre vremurile de odinioară.

Unul dintre punctele turistice impresionante din Târgoviște este Turnul Chindiei. În timpul domniei lui Vlad Țepes, scopul lui a fost acela de a apăra Curtea Domnească. Nu doar Turnul Chindiei merită admirat în Târgoviște, ci și Mitropolia, Palatul Poștei, dar și alte monumente cu o istorie aparte.

ADVERTISEMENT

Cei care iau în considerare să se mute definitiv în Târgoviște, trebuie să știe că prețul caselor este pentru toate buzunarele. De exemplu, potrivit site-urilor de anunțuri imobiliare, o casă de 200 de mp costă 75.000 de euro.

Evident, există și variante mai scumpe în cartiere rezidențiale, unde un imobil ajunge și la 140.000 de euro. Unii proprietari sunt dispuși să negocieze, astfel că oricine poate obține un preț bun pentru o vilă în Târgoviște.

ADVERTISEMENT
Tags: