Life

Orașul din România inclus de presa britanică în topul celor mai bune destinații de city break în 2023: “Există toate șansele să nu fi auzit de el”

Un oraș din România a devenit faimos peste hotare. Acesta a fost inclus de presa britanică în topul celor mai bune destinații de city break în 2023.
15.01.2023 | 21:33
Orasul din Romania inclus de presa britanica in topul celor mai bune destinatii de city break in 2023 Exista toate sansele sa nu fi auzit de el
Timișoara, în topul celor mai bune destinații de city break în 2023. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cu siguranță oricine se gândește măcar odată la un city break cât se poate de reușit.

Cum arată topul celor mai bune destinații de city break în 2023

Așa putem vedea nenumărate obiective turistice și de asemenea, putem învăța câteva despre istoria, sau cultura din zonele respective. Ca să nu mai vorbim și de gastronomia din anumite țări, care poate fi deosebită.

Cele mai populare destinații de city break din Europa au fost ani la rând Parisul, Roma, dar și Barcelona. Cei din Marea Britanie însă au decis să realizeze un top mai amplu.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la The Independent au realizat un top al celor mai bune destinații de city break din 2023 și surprinzător, un oraș din România a fost și el inclus.

Orașul Valencia din Spania deschide topul celor mai bune destinații de city break din 2023, potrivit sursei citate, urmat apoi de capitala Finlandei, Helsinki, un oraș elegant, dar și aerisit.

ADVERTISEMENT

De asemenea și Baku, capitala Azerbaidjanului a fost inclus în topul celor de la The Independent.

Un alt oraș care poate fi destinația perfectă pentru un city break în 2023 este Liverpool din Marea Britanie, acolo unde are loc și Eurovision 2023.

Și faimosul oraș Istanbul merită văzut, notează The Independent, având în vedere arhitectura sa, dar și gastronomia care merită încercată măcar odată.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, în top avea și orașul Valletta, din Malta, care a devenit din ce în ce mai apreciat de către turiștii străini. Surprinzător, următorul loc este ocupat de un oraș din România.

Orașul din România inclus în top cele mai bune destinații de city break în 2023

Nu, nu este nici București și nici Cluj, ci Timișoara. Cei de la The Independent descriu orașul ca fiind o complexitate de evenimente culturale, spectacole de muzică clasică, dar expoziții de artă.

ADVERTISEMENT

”Există toate șansele să nu fi auzit de Timișoara, al treilea oraș istoric al României din vestul țării. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe în 2023, pentru că este una dintre cele trei Capitale Europene ale Culturii.

Înseamnă că orașul va derula un program complet de evenimente culturale, expoziții de artă, târguri de carte, spectacole de muzică clasică.

În afara ofertei sale artistice, Timișoara are o multitudine de clădiri baroc și arhitectură secesionistă frumoasă care mărginește piețe istorice”, scrie The Independent.

După Timișoara, în top mai regăsim și celebrul oraș Miami din Statele Unite, unde de asemenea au loc nenumărate evenimente, iar viața de noapte este una destule e activă.

Și orașul Cadiz din Spania, care este cel mai vechi oraș din vestul Europei merită văzut, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT