Life

Orașul din România pe care vin să-l vadă mii de turiști străini. Bucureștiul nu mai e în topul preferințelor

Municipiul românesc care atrage mii de turiști din străinătate. Capitala nu se mai află în clasamentul destinațiilor preferate.
29.03.2024 | 08:30
Orasul din Romania pe care vin sal vada mii de turisti straini Bucurestiul nu mai e in topul preferintelor
Municipiul românesc care atrage mii de turiști din străinătate. Capitala nu se mai află în clasamentul destinațiilor preferate. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul din România pe care vin să-l vadă mii de turiști străini. Bucureștiul nu mai e în topul preferințelor. Foarte multe persoane îl recomandă datorită arhitecturii sale, parcurilor și străzilor ideale pentru plimbări.

Municipiul românesc care atrage mii de turiști din străinătate. Capitala nu se mai află în clasamentul destinațiilor preferate

Municipiul românesc care atrage mii de turiști din străinătate. Capitala nu se mai află în clasamentul destinațiilor preferate pentru că a fost înlocuit cu o regiune extrem de cunoscută și care a fost capitală culturală.

ADVERTISEMENT

A fost Capitala Europeană a Culturii în anul 2023. Mai exact, este vorba de Timișoara pentru care englezii au numai cuvinte de laudă. Jurnaliștii de la publicația The Sun susțin că orașul este o destinație turistică interesantă.

Localitatea are prețuri accesibile la evenimentele culturale și la restaurante. Turiștii străini se bucură aici de o experiență unită, fiind primul oraș care a reușit să iasă de sub comunism și unde a început Revoluția din 1989.

ADVERTISEMENT

„De la străzi mai liniștite, la zboruri mai ieftine, orașul unei țări vă poate oferi adesea o experiență mult mai bună (și la prețuri accesibile). România este una dintre cele mai accesibile destinații din Europa, iar majoritatea se îndreaptă spre București.

Cu toate acestea, datorită zborurilor ieftine cu Wizz Air, Timișoara este un chilipir, unde nu vei găsi mulți turiști, dar prețuri impresionante”, notează presa internațională despre orașul care este unul dintre cele mai vizitate din România.

ADVERTISEMENT
Timișoara, imagini de poveste
Timișoara, imagini de poveste. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Ce obiective turistice are orașul Timișoara

Timișoara are numeroase obiectice turistice, fiind un centru istoric și arhitectural. Orașul este animat și atragi turiști români și străini datorită parcurilor, centrelor comerciale, râului Bega și străzilor frumos pavate.

Cei care vor să exploreze locul trebuie neapărat să ajungă în Piața Unirii, care se întinde pe o suprafață destul de mare. E cea mai veche piață din oraș și este construită în stil baroc. De asemenea, este înconjurată de clădiri istorice, colorate, în mijloc fiind o fântână cu apă minerală.

ADVERTISEMENT

Această fântână reprezintă un simbol al orașului care datează din secolul al XVIII- lea. Tot în centru se află și Monumentul Sfintei Treimi. Nu trebuie trecute cu vederea Domul Romano-Catolic, Palatul Episcopiei Ortodoxe, Palatul Baroc, Casele Canonilor si Casa Bruke.

Un alt loc istoric din Timișoara este Piața Libertății. În plus, turiștii străini pot admira Piața Primăriei Vechi și clădirea ridicată în prima jumătate a secolului al XVIII lea în stil eclectic. Nu trebuie ratate Cazinoul Militar și Parcul Rozelor.

În Parcul Rozelor este amplasat un imens amfiteatru, unde au loc multe evenimente în aer liber. Din iunie până în septembrie locul găzduiește festivaluri unde sunt invitați artiști de renume. Dacă ajungi aici trebuie neapărat să continui plimbarea pe malul râului Bega.

De asemenea, Grădina Botanică din Timișoara are o varietate impresionantă de plante și flori exotice. Timișoara este un oraș care merită vizitat măcar o dată-n viață pentru că are foarte multe lucruri de oferit!

ADVERTISEMENT
Tags: