Orașul din România pentru care oamenii pleacă din București. E foarte aproape de capitală, dar traiul e mult mai ieftin și liniștit aici. Sunt locuri de muncă și case la prețuri accesibile pentru tineri și pensionari.
Municipiul românesc pentru care oamenii părăsesc Capitala. Traiul e simplu, casele sunt ieftine și se găsesc multe joburi. Localitatea este la mare căutare în rândul persoanelor care vor să se relocheze pentru liniște și relaxare.
Orașul e situat la o distanță de 117 kilometri de București și este unul dintre cele mai mari din România. Se găsește în județul Argeș și se numește Pitești, având o serie de obiective interesante și atractive, de la mic la mare.
De asemenea, regiunea atrage oamenii din toate colțurile pentru toate oportunitățile pe care le oferă. În ultima perioadă foarte multe persoane au decis să plece din localitățile natale pentru a se muta în Pitești.
„E posibil să mă mut acolo pentru o perioadă de câțiva ani sau poate chiar mai mult și nu știu nimic despre el. Mă interesează în special dacă e un oraș sigur (să pot să mă plimb pe afară seara fără să fiu jefuit).
Are cartiere cu blocuri noi și cam ce vibe are orașul, în general”, a scris o persoană pe Reddit. Postarea internautului a primit numeroase comentarii, sfaturi și destinații legat de orașul Pitești.
„Safe, curat și foarte ok dacă găsești un job bun acolo. Dacă vrei un oraș simplu, fără pretenții, e o alegere bună”, „Pitești e super safe”, „Este un oraș destul de bun, frumușel, au și ceva facultăți pe acolo”.
„Traficul nu este horror chiar și la orele de vârf, foarte ușor de învățat dacă mergi cu mașina des, oameni liniștiți”, sunt câteva dintre recenziile lăsate de oameni, mai arată sursa menționată anterior.
Pitești este reședința județului Argeș. Orașul este situat în partea central-sudică a țării, între Carpații Meridionali și Dunăre, prima atestare documentare datând din anul 1338, de pe vremea lui Mircea cel Bătrân.
O perioadă a fost reședința temporară a voievozilor Basarab al IV-lea cel Tânăr, cunoscut ca Țepeluș, Mihnea cel Rău și a lui Vlad cel Tânăr. Are foarte multe obiective turistice, de la muzee și biserici vechi, până la grădină zoologică și parcuri răcoritoare.
Unul dintre cele mai cunoscute parcuri naturale din oraș este Trivale. Pădurea din localitate este liniștită și ideală pentru diverse sporturi, cum ar fi plimbarea cu bicicletele. Parcul Lunca Argeșului și Parcul Ștrand sunt alte locuri care nu trebuie ratate.
De asemenea, oamenii au la dispoziție numeroase supermarketuri, grădinițe și școli (de stat și private), precum și două cinematografe. Localitatea dispune de pub-uri frumoase, numai bune pentru a petrece timpul liber.
Muzeul Judeţean Argeş, situat în clădirea fostei prefecturi a județului, are expoziții de bază, artă plastică românească (picturi din secolele XIX – XX şi grafică locală), istorie și arheologie. Casele memoriale ale lui Liviu Rebreanu şi Dinu Lipatti se găsesc tot aici.
Biserica Domnească din Pitești și Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Mavrodolu sunt două lăcașuri de cult importante pentru creștini. Fântâna Muzicală, inaugurată în anul 2008, de Zilele Orașului Pitești, este unică din Europa.
Fântâna care se găsește în centrul localității are 1.000 de guri de apă fixe și mobile, dar și o orgă de lumină. Aceasta funcționează pe baza unui soft specializat, care sincronizează apa, luminile colorate și muzica.
Poarta Eroilor reprezintă un monument ridicat în memoria ostaşilor Regimentului Nr. 4 Dorobanţi, căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial (1916-1918). Orașul este puternic industrializat pentru că în apropiere se află Uzinele Dacia Mioveni, rafinăria Arpechim și mai multe companii care produc piese auto.