Nu departe de București se află orașul din România unde e bine să te muți în prezent. Localitatea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Mai multe proiecte ambițioase sunt acum în derulare aici.
În ultimii ani, ritmul dezvoltării orașelor mari din România este unul din ce în ce mai alert. Tot mai multe companii internaționale și-au deschis filiale în centrele urbane din țara noastră.
Oamenii care doresc să trăiască într-un mediu modern, cosmopolit, trebuie să știe că nu doar în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Timișoara sau Sibiu o pot face. Foarte aproape de Capitală se află orașul unde se mută tot mai multă lume.
E vorba de Ploiești. Reședința județul Prahova este unul dintre orașele cele mai importante ale țării. Acesta se află la cea mai mică distanță de capitală. Zona dispune de o infrastructură excelentă, găsim aici numeroase magazine, școli, restaurante foarte bune și tot mai multe mall-uri.
În plus, la ora actuală, Ploiești reprezintă una dintre cele mai avantajoase opțiuni pentru românii ce caută un apartament la un preț accesibil. În ultimii ani, prețul mediu al unui apartament era de 1.067 de euro pe metru pătrat.
În 2025, specialiștii văd Ploieștiul ca pe o alternativă atractivă pentru cei care vor să fie aproape de București. Avantajul major este că oamenii nu trebuie să suporte aici costurile mari ale locuințelor din Capitală.
Într-un top al celor mai mari orașe din țară, Ploieștiul este abia pe locul 10, cu aproximativ 180.000 de locuitori. Conform ultimului recensământ, populația din zona urbană a României este ușor în scădere. Oamenii fie preferă să se mute la periferie, în comunele satelit. Mulți au plecat din țară.
Reședința județului Prahova va cunoaște o dezvoltare și mai importantă în 2025 și în anii ce vor urma. În acest moment, nu mai puțin de 18 proiecte sunt în faza de implementare aici. Valoarea lor totală trece de 75 de milioane de euro.
Se investește în mai multe puncte cheie. Astfel, sunt cinci proiecte pentru sistemul de sănătate: 2 (două) pentru prevenție nosocomiale (Pedriatrie și Municipal), 2 (două) pentru digitalizare (spitalele de Pedriatrie și Municipal) și 1 (unu) pentru modernizare ambulatoriu (Pediatrie).
Urmează trei proiecte pentru sistemul de învățământ. Sunt în plan renovări ale instituțiilor educaționale, dotări TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive pentru 47 de unități (grădinițe, școli și licee).
Alte două proiecte vizează managementul deșeurilor: unul pentru amenajare platforme de colectare a deșeurilor menajere în zonele rezidențiale – 198 insule ecologice – și altul pentru realizarea unei platforme de colectare a deșeurilor voluminoase – CAV (centru de colectare cu aport voluntar).
Se mai află în derulare două proiecte pe urbanism: PUZ zona centrală în format GIS și PUG. Un alt proiect se referă la regenerarea urbană și unul la mobilitatea urbana: Străpungere Gara de Sud-Gara de Vest (Gara de Sud-Depoului-Rudului-Libertății-Gara de Vest), conform Prahova Economică.
Investiția în energie verde nu lipsește din Ploiești. ”Primăria municipiului Ploieşti a primit prin platforma informatică MySMIS, decizia oficială de selecţie spre finanţare a proiectului Fabrica de energie verde Ploieşti. Investiţia în valoare de 29.267.639,56 lei (TVA inclus) este asigurată de Ministerul Energiei”, anunța, în decembrie 2024, Primăria municipiului Ploieşti.
Proiectul se referă la construirea unui parc fotovoltaic impresionant. El va asigura energia necesară clădirilor publice, spitalelor, unităților de învățământ și iluminatului public din municipiu.
Acest parc fotovoltaic va avea următoarele caracteristici: Putere instalată: 4.500,36 kWp/4.500,00 kWAC și un număr de panouri de 8.334, fiecare cu o capacitate de 540 Wp.
Scopul acestui proiect fotovoltaic este de a reduce semnificativ dependența de combustibili fosili. El va contribui la reducerea riscurilor asociate fluctuațiilor prețurilor acestora.