Orașul din România unde rata de infectare a depășit 4.69! Măsurile luate de autorități

Flaviu Popa   
în HotNews
19/10/2020, 23:07
Orașul din România unde rata de infectare a depășit 4.69! Măsurile luate de autorități
Încă un oraș mare din țară intră în scenariul roșu. Restricții, impuse de autorități Sursa foto: Pixabay

Rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de 4.69 la mia de locuitori în Râmnicu Vâlcea.

În aceste condiții, școlile din oraș se vor închide pentru 14 zile, lucru anunțat printr-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.

Mai mult, la fel ca și în cazul Bucureștiului, restaurantele care funcționează în interior au fost închise.

Râmnicu Vâlcea se închide, din cauza numărului mare de cazuri Covid-19

Mediafax anunță că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori în 14 localități din județ: Titești-5.53, Râmnicu Vâlcea- 4.69, Băile Govora- 4.06, Pietrari- 3.73, Bunești- 3.62, Vlădești- 3.60, Călimănești- 3.53, Dăești- 3.49, Bujoreni- 3.34, Stoenești- 3.27, Milcoiu- 3.22, Băile Olănești- 3.15, Olanu- 3.10 și Șirineasa- 3.09.

În aceste localități s-a interzis funcționarea cinematografelor și instituțiilor de spectacole, organizarea de evenimente private, precum și închiderea restaurantelor, sălilor de jocuri de noroc și a cafenelelor.

Membrii CJSU Vâlcea au hotărât să mențină obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise din tot județul de către persoanele adulte și copiii de peste 5 ani”, menționează sursa citată.

Peste 140 de școli se vor închide, respectând protocolul impus de autorități

În total, din cele 408 unități de învățământ din județul Vâlcea, 140 vor funcționa pe scenariul galben și 113 vor funcționa pe scenariul roșu, pe lângă școlile din localitățile cu incidență de peste 3/1000 de locuitori fiind și opt unități școlare care au confirmate cazuri de îmbolnăvire fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice și care din motive de siguranță sanitară au solicitat trecerea la cursurile exclusiv online”, au adăugat reprezentanții Prefecturii.

Prefectul Sebastian Fârtat s-a arătat extrem de îngrijorat de situația iscată și le cere oamenilor să poarte mască de protecție pentru a-i proteja pe cei vulnerabili și pentru a nu aglomera spitalele.

Cifrelele sunt îngrijoratoare, dar la noi nu mai este vorba doar de cifre. Adevărata oglindă a situației în care ne aflăm nu o găsim în rapoartele DSP, ci în spitalele din județ. Înțelegem că virusul nu pleacă nicăieri, că mai devreme sau mai târziu majoritatea vom trece prin aceasta viroză, că economia trebuie susținută, că viața trebuie să meargă înainte. Cu toate acestea, în momentul în care numărul de îmbolnaviri este atât de mare, iar rata de răspândire este atât de ridicată încât cazurile severe își găsesc cu greu un loc la ATI, trebuie să tragem un semnal de alarmă. Este nedrept față de cei care se luptă pentru o gură de oxigen, să refuzăm purtarea măștii”, a declarat prefectul Sebastian Fârtat.

Închide ×