Life

Orașul din România unde s-a lucrat pe dos. Prima oară s-a asfaltat strada, apoi a fost spartă pentru a îngropa cabluri de curent

Orașul din țara noastră unde s-a lucrat pe dos. S-a asfaltat strada, după care a fost spartă pentru a îngropa cabluri de curent.
18.05.2023 | 22:45
Orasul din Romania unde sa lucrat pe dos Prima oara sa asfaltat strada apoi a fost sparta pentru a ingropa cabluri de curent
Ce spune primarul orașului de situație. Sursa foto: captură video Observator, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un oraș din România, lucrările s-au făcut pe dos. Localnicii sunt revoltați de situație și nu-și explică, în același timp, cum a fost posibilă o asemenea eroare. ”Aşa e în România, ziua construim şi noaptea dărâmăm”, sunt o parte din spusele lor.

În ce oraș din România s-au asfaltat străzile și apoi s-au spart pentru a îngropa cabluri

Cine trece zilele acestea prin Focșani va vedea cum drumarii muncesc de zor. Ei sparg acum străzile și trotuarele din oraș, proaspăt asfaltate, ca să îngroape cabluri de curent. Lucrările se întind pe kilometri întregi. Cum s-a ajuns în această situație?

ADVERTISEMENT

”Au lucrat fără cap. Asta vreau să spun. Când ai un proiect în faţă, nu-l respecţi”, mai declară unii localnici, potrivit Observator. Primarul, Cristi Misăilă, cunoaște situația, dar nu-și asumă nicio vină, ci dă vina pe birocrație.

Concret, primarul dă vină pe furnizorul de energie electrică din cauză că nu i-a dat avizul la timp ca să pună cablurile de lumină în pământ, chiar în momentul asfaltării. Cristi Misăilă pasează responsabilitatea și pe legislația incoerentă din țară.

ADVERTISEMENT

”Ce e aşa o istorie atât de gravă? Nu înţeleg! Da, daca aveam o legislaţie coerentă în România şi Electrica nu-mi dădea aviz după 9 luni de zile și mi-l dădea la momentul când l-am cerut eu, atunci lucrurile demarau simultan”, a declarat edilul pentru sursa menționată.

Pe un kilometru și jumătate de stradă din Focșani sunt în prezent mulțimi de muncitori care se străduiesc să o ia de la început cu proiectul. Ei sparg de zor ceea ce au asfaltat, cu ajutorul utilajelor, și pun apoi cablurile de la STS, pentru iluminat.

ADVERTISEMENT

În timp ce primarul nu pare a avea nimic împotriva situației, consilierii locali nu sunt de aceeași părere. La fel ca cetățenii, și ei condamnă totul și precizează că în tot orașul, de fapt, ”e jale” și ”haos”. ”Ziua construim și noaptea dărămâm”,  a declarat unul dintre ei.

”Uitați ce se întâmplă. Ziua construim, noaptea dărâmăm. Cam așa e la noi in România. Nu e numai aici. E în tot oraşul. Este jale. Au scos pavele, tot oraşul e un haos”, a transmis și Cristian Zîrnă, consilier local.

ADVERTISEMENT

Cât costă lucrările străzilor din Focșani

Pentru lucrări s-au scos o mulțime de bani, care ar proveni din fonduri europene. Modernizarea străzilor valorează aproape 80 de milioane de lei, dar cele mai multe șantiere au deja întârzieri, adică se va depăși termenul de finalizare a proiectelor.

ADVERTISEMENT
Tags: