News

Orașul din România unde s-a produs o furtună cu fulgere roz. Imaginile surprinse de locuitori

A fost spectacol pe cerul României, locuitorii dintr-un oraș fiind martorii unui fenomen neobișnuit: furtună cu fulgere roz.
22.05.2024 | 23:56
Orașul din România unde s-a produs o furtună cu fulgere roz. colaj Fanatik/ Foto Furtuni România - Official Meteo Group
ADVERTISEMENT

Într-un oraș din România s-a produs o furtună cu fulgere roz. Fenomenul ieșit din comun a putut fi văzut, miercuri seara, după ora 21:00. Fascinați, locuitorii au surprins imaginea în fotografii.

Furtună cu fulgere roz într-un oraș din România. Imagini spectaculoase

A fost spectacol pe cerul României, în Arad, aici unde cerul noros a căpătat o culoare neobișnuită. Furtuna a fost însoțită de fulgere ce par a fi roz. Zeci de fotografii au fost surprinse de mai mulți oameni, ulterior fiind publicate în mediul online.

ADVERTISEMENT

Un fenomen similar a fost înregistrat și în Craiova, în noaptea de marți spre miercuri, așa cum arată postarea unui membru dintr-un grup de pe Facebook, destinat informațiilor despre fenomenele meteorologice din România.

Cod portocaliu în județele Arad și Timiș

Mai multe localități din județul Arad se află sub cod portocaliu de vreme rea, până la data de 23 mai, ora 00:00. Vor fi semnalate ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului, dar și grindină în anumite zone.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate următoarele localități: Arad, Sântana, Lipova, Ineu, Chișineu-Criș, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Târnova, Zimandu Nou, Zăbrani, Ghioroc, Șimand, Șagu, Sintea Mare, Seleuș, Fântânele, Livada, Zărand, Covăsinț, Șofronea, Păuliș, Olari, Frumușeni.

De asemenea, sub cod portocaliu se află și localitatea Mașloc, din județul Timiș. Amintim că pe parcursul acestei seri au fost sub cod portocaliu și orașe din județele Alba, Caraș-Severin și Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Totodată, până joi la ora 10:00, mare parte din țară se află sub atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și grindină.

„În Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse”, a transmis ANM.

 

ADVERTISEMENT