News

Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile

Într-un oraș din România se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile odată cu această investiție.
21.05.2024 | 08:06
Orasul din Romania unde se deschide o noua fabrica Zeci de locuri de munca noi vor fi disponibile
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Sursă foto: Pinterest/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se deschide o nouă fabrică într-un oraș din România. Vorbim despre o investiție masivă care va genera zeci de noi locuri de muncă. Ce obiect de activitate va avea și cine se poate angaja aici?

Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică

În ultimii ani, o mulțime de giganți străini au decis să investească în România. Astfel, s-au deschis mai multe fabrici, care au generat numeroase locuri de muncă și care au ajutat anumite zone din țară să se dezvolte.

ADVERTISEMENT

De această dată, un alt oraș din România este vizat. Aici se deschide o nouă fabrică, care ar putea aduce o mulțime de avantaje. Investiția inițială se ridică undeva pe la 1,4 miliarde de euro.

Un gigant belgian a decis să investească la noi în țară și să deschidă o nouă fabrică de baterii electrice. Unde? În Zona Liberă Galați, iar construcția se va întinde pe o suprafață de aproape 60 de hectare.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de către edilul municipiului Galați. Se pare că noua fabrică care se deschide în România este și unul dintre cele mai mari proiecte comune ale țării noastre cu Belgia.

Zeci de locuri de muncă vor fi disponibile

Totodată, acesta a mai precizat și că zeci de locuri de muncă vor fi disponibile aici odată ce lucrările vor fi finalizate. Și pentru municipiul Galați, acest pas este unul extrem de important.

ADVERTISEMENT

Se pare că orașul a devenit din ce în ce mai atractiv pentru investitori, spune edilul. De asemenea, deși nu a fost simplă aducerea acestui proiect în oraș, având în vedere condițiile care trebuiau îndeplinite, iată că în final deznodământul a fost unul fericit.

La noua fabrică care se deschide la Galați vor fi fabricate baterii pentru mașinile electrice. Acest lucru va face ca orașul Galați să fie văzut pe hartă ca un ”reper important” în acest domeniu, completează edilul.

ADVERTISEMENT

”Oraşul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori. Sunt încântat că am participat astăzi, alături de o importantă delegaţie din România, la semnarea unuia dintre cele mai mari proiecte comune ale ţării noastre cu Belgia.

Este o investiţie majoră, de 1.4 miliarde de euro, pentru realizarea căreia s-a muncit destul de mult în ultima perioadă. Nu a fost uşor să aducem acest proiect la Galaţi pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe cereri.  Dar afirm cu satisfacţie că, ajungând în acest punct al proiectului, oraşul nostru şi întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câştigat.

Şi prin această importantă investiţie, Galaţiul este pe harta economică a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poartă strategică în estul Uniunii Europene”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

ADVERTISEMENT