Life

Orașul din România unde un apartament cu două camere este 7.500 de euro. Cum arată o asemenea locuință

Există un oraș în România unde un apartament cu două camere este 7.500 de euro. Cum arată locuința foarte ieftină pentru piața din România.
28.12.2022 | 15:41
Orasul din Romania unde un apartament cu doua camere este 7500 de euro Cum arata o asemenea locuinta
Orașul din România unde un apartament cu două camere este 7.500 de euro Foto olx
ADVERTISEMENT

Există un oraș în țara noastră unde un apartament are un preț modic comparativ cu cele din orașele mult mai mari cum sunt Cluj sau București.

Orașul din România unde un apartament cu două camere este 7.500 de euro

Un apartament cu două camere este doar 7.500 de euro în acest oraș, deși piața imobiliară este în constantă creștere iar prețurile nu sunt deloc unele mici.

ADVERTISEMENT

Apartamentul cu pricina este în județul Mehedinți, în orașul Porțile de Fier, iar suma cerută pentru achiziționarea acestui apartament este extrem de mică.

Cu doar 7.500 de euro, o persoană poate deveni proprietară a acestui apartament cu două camere, cu o suprafață utilă de 36 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Apartamentul foarte ieftin pentru piața imobiliară din România este la parterul unui bloc mai vechi, finalizat în 1990.

apartamentul
Orașul din România unde un apartament cu două camere este 7.500 de euro. foto Colaj Fanatik / olx

Cât costă în București un apartament de 36 de metri pătrați

Pentru a face o comparație, un apartament cu aceeași suprafață utilă de 36 de metri pătrați costă de la 40.000 de euro în sus, dar în funcție de zonă prețul poate crește chiar și până la 60.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Așa că diferența dintre un apartament cumpărat în Capitală și unul din Porțile de Fier este de peste 52.00o de euro, una deloc mică, având în vedere salariile de la noi din țară.

Dar prețurile sunt și mai mici în Petrila, un oraș în județul Hunedoara. Aici, o garsonieră a fost scoasă la vânzare pentru numai 2.400 de euro.

ADVERTISEMENT

Totuși, un lucru pe care trebuie să îl ia în calcul viitorii proprietari ai apartamentului extrem de ieftin este că trebuie să facă din nou contracte la utilități pentru că fostul proprietar s-a debranșat de la ele pentru că nu locuia acolo.

„Vând garsonieră oraș Petrila, situată pe Strada 8 martie, bloc 33, etaj 6.

Viitorul proprietar trebuie să își facă contract la utilități deoarece eu m-am debranșat, fiindcă nu am locuit acolo. Prețul este de 120 milioane vechi.”, se arată în anunțul postat de proprietar.

ADVERTISEMENT
Tags: