News

Orașul din România unde un proiect ambițios s-a transformat într-un calvar pentru autorități. Furturi și distrugeri pe bandă rulantă au fost înregistrate

Într-un oraș din România, un proiect ambițios s-a transformat într-un calvar pentru autorități. Au fost înregistrate furturi și distrugeri pe bandă rulantă.
15.05.2024 | 16:35
Orasul din Romania unde un proiect ambitios sa transformat intrun calvar pentru autoritati Furturi si distrugeri pe banda rulanta au fost inregistrate
Orașul din România unde un proiect ambițios s-a transformat într-un calvar pentru autorități. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde un proiect ambițios s-a transformat într-un calvar pentru autorități este Buzău. Deși așteptările erau altele, se pare că acum, furturile și distrugerile sunt la ordinea zilei.

Orașul din România unde un proiect ambițios s-a transformat într-un calvar pentru autorități

Proiectul Velo City a fost unul extrem de ambițios în Buzău. Nimeni nu se aștepta însă ca lucrurile să scape de sub control. Menționăm faptul că proiectul este unul de mobilitate urbană. Acesta fost gândit ca o alternativă nepoluantă pentru transportul public, sau cel cu mașina personală.

ADVERTISEMENT

Se pare însă că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Astfel, bicicletele puse la dispoziție prin proiectul Velo City au ajuns să fie furate, ori chiar abandonate. În anumite cazuri, unele dintre ele au fost și distruse.

În orașul din România unde un proiect ambițios s-a transformat într-un calvar pentru autorități, au fost înregistrate plângeri pe bandă rulantă. Autoritățile spun că până acum au fost aplicate peste 200 de sancțiuni pentru abandonarea bicicletelor.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, s-a depus și prima plângere penală pentru furt. Iar șocat de cele întâmplate este inclusiv viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu. Acesta confirmat faptul că a fost depusă prima plângere penală pentru furt în cazul a doua biciclete municipale.

Se pare că una dintre ele a ajuns să fie aruncată în râul Buzău. De cealaltă parte, o altă bicicletă a fost furată, iar respectivul individ a refuzat ca echipa să o ridice de la locuința acestuia.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul Buzăului a depus prima plângere penală pentru furt

„Vă mărturisesc, cu mâhnire, că astăzi (marți n.r.) am semnat si transmis către Poliția Municipiului Buzău prima plângere penală pentru furt în cazul a două biciclete municipale!

Una a dispărut din monitorizarea GPS după ce, se pare, a fost aruncată în râul Buzău. Iar cealaltă a dispărut după ce ultimul utilizator a adus-o acasă iar ulterior a refuzat să permită accesul echipei de mentenanță pe proprietatea sa pentru a fi ridicată!”, a scris viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că planurile erau altele aici și nicidecum un calvar pentru autorități. În anul 2023, Buzăul intra în rândul orașelor din țară unde deplasarea putea fi făcută cu bicicletele închiriate, din stații inteligente.

Proiectul Velo City a fost implementat cu fonduri europene în valoare de 2,6 milioane de euro, însă în doar câteva zile de la inaugurare, au apărut și primele probleme. Bicicletele fie au fost abandonate prin oraș, fie rămâneau fără pedale sau alte accesorii.

Lucrurile au evoluat și mai rău, astfel că s-a înregistrat și primul caz de furt. Acum autoritățile sunt în alertă și încarcă să țină situația sub control, având în vedere toate cele întâmplate.

ADVERTISEMENT