News

Orașul important din România unde apa a fost raționalizată. Oamenii au început deja să-și facă rezerve

Apa a fost raționalizată într-un oraș important din România, pentru a fi refăcut stocul. Situația are loc din cauza secetei.
29.06.2024 | 22:56
Orasul important din Romania unde apa a fost rationalizata Oamenii au inceput deja sasi faca rezerve
Orașul important din România unde apa a fost raționalizată. colaj Fanatik/ Foto Hepta/dbonline.ro
ADVERTISEMENT

Într-o localitate importantă din România autoritățile au decis ca apa să fie raționalizată. Hotărârea a fost luată din cauza temperaturilor caniculare și secetei care au dus la golirea rezervoarelor de înmagazinare.

Apa a fost raționalizată în orașul Găești

Situația are loc în orașul Găești, din județul Dâmbovița, aici unde Compania de Apă Târgoviște a informat locuitorii privind această măsură, „din cauza creșterii consumului și depășirea debitului maxim al sursei de alimentare”.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a reface stocul de apă s-a luat decizia ca apa să fie furnizată la presiune redusă. Măsura va fi impusă între orele 10:00 – 18:00, respectiv 23:00 – 05:00, potrivit instituției. Însă, nu s-a menționat perioada în care va fi aplicată decizia companiei de apă.

Așa cum era de așteptat, cetățenii sunt revoltați. Cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor susțin că apa nu va mai ajunge deloc la ei, notează presa locală. În situația de față, oamenii au început să-și facă rezerve.

ADVERTISEMENT

Primarul Gheorghe Grigore face acuzații dure

Pe de altă parte, primarul orașului, liberalul Gheorghe Grigore, acuză reprezentanții Companiei de Apă, secția Găești, de lipsa de investiții care ar fi dus la problema actuală. „Ne confruntăm cu una dintre cele mai grave situații, și anume lipsa acută a apei.

Am atras atenția, în nenumărate rânduri, Companiei de Apă, secția Găești, să facă investiții, prin forarea de noi puțuri. Totul a fost în zadar. Singura lor preocupare a fost să angajeze aici toată camarila de partid, din încasările din banii noștri.

ADVERTISEMENT

Iar în campania electorală, toți salariații, îmbrăcați în geci roșii, să meargă pe străzi și pe la porțile dumneavoastră să strângă semnături pentru candidatul PSD. Se pare că nu a fost în zadar, doamna director, prin votul cetățenilor noștri, ajungând consilier județean PSD.

Acum și-a luat o binemeritată vacanță, că doar campania a fost epuizantă, a băgat capul în nisip ca struțul, așa că nu deranjați cu telefoane. Oameni buni, mă gândesc cu groază, ce s-ar fi întâmplat dacă nu amenajam și îngrijeam pompa de apă de la Arsuri”, a transmis primarul într-un mesaj publicat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Găești nu este singura localitate din România unde apa a fost raționalizată în această perioadă, din cauza secetei. Măsuri similare au fost luate, zilele trecute, în mai multe localități din județele Prahova și Alba.

ADVERTISEMENT
Tags: