Zoologul italian Andrea Lunerti atrage atenția că Roma a devenit „o adevărată junglă”, după ce a fost invadată de șerpi, șobolani, viespi orientale și pescăruși.
În această vară, Lunerti, cunoscut pentru capturarea animalelor periculoase, a primit sute de apeluri de la diverși localnici și turiști care au observat extrem de mulți șerpi.
„Sunt mult mai multe apariţii de şerpi decât erau înainte.(…)Populaţia de şerpi a crescut exponenţial în timpul iernii, deoarece temperatura a fost atât de ridicată. Ei nu ar fi supravieţuit dacă ar fi fost frig. Apoi au venit în oraş din mediul lor natural pentru că acolo sunt multe deşeuri alimentare, iar acolo unde sunt deşeuri alimentare sunt şobolani – principala lor pradă”, a declarat Andreea Lurenti, potrivit The Guardian.
Potrivit lui, vara aceasta în Roma cel mai frecvent tip de șarpe întâlnit pe străzile orașului a fost şarpele bici verde, însă au fost capturate și patru vipere.
Mai mult, zoologul atrage atenția că sunt șerpi și șobolani peste tot și a subliniat că, vineri dimineață, a primit un apel de la o femeie care avea un șarpe bici verde pe terasă.
Totodată, poliția l-a sunat recent ca să îi ceară să îndepărteze un șarpe ce se afla vestiarul medicilor dintr-un spital din cartierul Parioli.
„Îi găseşti pe terase, în grădini, în clădiri şcolare. (…) A fost chiar unul agăţat de uşa cu grilaj a unui lift dintr-o clădire rezidenţială, provocând multă panică. Şerpii sunt foarte buni în a-şi găsi ascunzători în clădiri, aşteptând momentul potrivit pentru a ieşi şi a-şi vâna prada”, a mai spus Lurenti.
Cu toate acestea, consiliul municipal al Romei a transmis că nu există „nicio junglă” şi că rapoartele privind şerpii, șobolanii şi alte specii de animale „nu indică nicio alarmă”.
În plus, consiliul a negat legătura dintre şerpi şi gunoaiele din oraș, citându-l pe zoologul Enrico Alleva, care a transmis: „Unele specii de prădători de şobolani sunt mai active în această perioadă tocmai pentru că vânează şobolani, care atunci când oraşul este golit devin mai întreprinzători din cauza lipsei de deşeuri disponibile”.