Orașul unde autoritățile au construit o catedrală subterană pentru a proteja oamenii, dar și clădirile de inundații. Aceste dezastre naturale au făcut ravagii de-a lungul timpului, astfel că au fost luate măsurile necesare.
Capitala Japoniei, Tokyo, a dezvoltat un sistem avansat pentru a face față inundațiilor. De-a lungul timpului, orașul s-a confruntat cu mai multe dezastre naturale de acest fel.
Tokyo este așezat pe o câmpie care e traversată de cinci sisteme de râuri. Astfel, zonele din apropiere sunt inundate în fiecare sezon din cauza zecilor de râuri individuale.
Vulnerabilitatea orașului a fost accentuată de diverși factori, cum ar fi urbanizarea intensă și industrializarea rapidă. În plus, extragerea imprudentă a apei a dus la scufundarea unor regiuni.
Măsurile pentru a face față acestor dezastre naturale au început să fie luate încă din secolul XX. În 1947, taifunul Kathleen a lovit orașul și a distrus aproximativ 31.000 de case. Mai mult, 1.000 de persoane și-au pierdut viața.
După încă 10 ani, taifunul Kanogawa, care mai e cunoscut sub numele de “Ida”, a devastat Tokyo, iar străzile și clădirile au fost inundate.
În anii 1950 și 1960, atunci când Japonia încă își revenea după război, guvernul investea 6 – 7% din bugetul național pentru a reduce dezastrele și riscurile.
Pentru a putea gestiona inundațiile din Tokyo, autoritățile japoneze au găsit o soluție inedită. Mai exact, aceștia cu construit o “catedrală” subterană, care este, de fapt, un rezervor, pentru a stoca apa care provine din dezastrele naturale.
Rezervorul se află la 50 de metri sub pământ și face parte din Canalul de evacuare subteran al zonei metropolitane (MAOUDC). Este un sistem cu o lungime de 6,4 km de tuneluri și camere cilindrice, construite pentru a proteja capitala Japoniei de inundații.
Catedrala subterană a fost finalizată în 2006, după 13 ani în care au fost efectuate lucrări. Acest rezervor subteran este cea mai mare astfel de structură din toată lumea, notează omofon.ro.
Bazinul are, în total, 78 de pompe de apă de 13.000 de cai putere, care direcționează apa în râul Edo. Precipitațiile au crescut considerabil până acum, astfel că a fost nevoie de o asemenea construcție.
În următorii ani, se estimează că precipitațiile vor continua să crească cu 10 – 19% din cele actuale. Catedrala subterană are un rol important în gestionarea eventualelor inundații.