News

Orașul în care elevii nu mai au voie să folosească smartphone-urile în școli. De ce au luat autoritățile o astfel de decizie

Peste 429.000 de elevi nu mai au voie să folosească telefoanele mobile în timpul orelor. Autoritățile au decis interzicerea interzicera lor, dar și a rețelelor sociale în școli.
19.06.2024 | 13:12
Orasul in care elevii nu mai au voie sa foloseasca smartphoneurile in scoli De ce au luat autoritatile o astfel de decizie
Orașul în care elevii nu mai au voie să folosească smartphone-urile în școli. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Districtul școlar din Los Angeles, al doilea ca mărime din SUA, a decis, marți, să interzică complet utilizarea telefoanelor mobile și a rețelelor de socializare, în școlile publice din tot orașul.

Orașul în care elevii nu mai au voie să folosească smartphone-urile în școli

Cu cinci voturi pentru și două împotrivă, Consiliul Școlar din Los Angeles a aprobat interzicerea utilizării telefoanelor mobile și a rețelelor sociale în școli cu scopul de a elimina impactul lor asupra sănătăţii mintale a elevilor.

ADVERTISEMENT

În următoarele 120 de zile va fi elaborat un plan care le va obstrucționa accesul elevilor la smartphone-uri pe durata întregii zile școlare.

Autoritățile spun că atunci când planul va fi gata, interdicția va fi implemantată în întreg districtul până la data de ianuarie 2025.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând de anul viitor peste 429.000 de elevi din Los Angeles nu vor mai avea voie să folosească telefoanele mobile în timpul orelor.

Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al districtului şcolar din Los Angeles, a afirmat că ”școlile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sunt mai fericiţi, vorbesc între ei, rezultatele lor şcolare sunt mai bune. Aşa că eu cred că este o idee căreia i-a venit timpul”

ADVERTISEMENT

Telefoanele mobile, un pericol pentru sănătatea mintală a elevilor

Decizia Districtul școlar din Los Angeles a fost anunțată la scurt timp după ce guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, și-a arătat sprijinul pentru eforturile autorităților școlare de a restricționa utilizarea telefoanelor în școli.

În 2019, guvernatorul Californiei a semnat un act normativ care a permis districtelor să limiteze sau să interzică elevilor folosirea smartphone-urilor în școli.

ADVERTISEMENT

În timp ce majoritatea locuitorilor districtului s-au declarat încântați de această rezoluție, contestatarii săi spun că guvernul s-a folosit de articolul semnat, luni, de medicului-şef al ţării, Vivek Murthy, în New York Times.

În articolul respectiv, medicul le-a cerut autorităților să creeze etichete care să conțină mesaje de prevenție în ceea ce privește utilizarea telefoanelor mobile, precum cele de pe pachetele de ţigări.

Totodată, el a cerut ca platformele să publice avertismente clare „pentru a atenţiona oamenii asupra pericolelor semnificative pe care le reprezintă pentru sănătatea mintală a adolescenţilor”.

 

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Cel mai mare eșec din viața lui Hagi. Un divorț uluitor
Cel mai mare eșec din viața lui Hagi. Un divorț uluitor
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația