Life

Orașul în care oamenii nu mai pot să locuiască. E considerat cel mai fierbinte loc de pe Terra și are peisaje desprinse din altă lume

Orașul unde se înregistrează cea mai ridicată temperatură din lume. Turiștii sunt sfătuiți să nu ajungă aici din cauza disconfortului termic, dar și a tensiunilor politice.
22.05.2024 | 16:14
Orasul in care oamenii nu mai pot sa locuiasca E considerat cel mai fierbinte loc de pe Terra si are peisaje desprinse din alta lume
Care este regiunea este se înregistrează cea mai ridicată temperatură din lume. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Pe Terra există un loc care aproape că fierbe în fiecare zi. Oamenii de aici trăiesc zilnic un calvar și au impresia că la ei este un adevărat Infern.

Unde se află cea mai fierbinte regiune de la Glob

Locuitorii din Etiopia trăiesc în fiecare zi un calvar. Aici, există o localitate pe nume Dallol ,unde temperaturile ajung până la 50 de grade. Zona este una dintre cele mai fierbinți de pe Glob și nu este de mirare că nu mulți se aventurează aici.

ADVERTISEMENT

Dallol se află în depresiunea Danakil, o parte a regiunii Afar. Afar este situată sub nivelul mării, ceea ce face ca temperaturile să fie foarte ridicate.

Dallol este cunoscut pentru izvoarele termale, gheizerele și depunerile de minerale care formează peisaje uimitoare. Terenul din zonă are o culoare galbenă, iar nuanța este rezultatul prezenței sulfului și altor minerale.

ADVERTISEMENT

În Dallol, clima este fierbiente și uscatp, iar aici se înregistrează cea mai ridicată temperatură de pe Pământ. Deși turiștii nu se ”bat” să ajungă în această zonă, Dallol este un adevărat magnet pentru geologi și biologi.

Dallol a început să fie un punct de interes încă de la începutul secolului al XX-lea. Comerțul a luat amploare, iar din ce în ce mai multe persoane au început să fie fascinate de el.

ADVERTISEMENT

Turismul în Dallol, Afar poate fi periculos din cauza temperaturilor ridicate, dar și a tensiunilor politice din zonă

Cea mai mare temperatură din Dallol s-a înregistrat între anii 1960 – 1966. Atunci, termometrele au indicat 34.6 grade Celsius. Gradele ridicate din Dallol au o explicație științifică.

Combinația dintre altitudinea și poziția geografică face ca gradele de aici să bifeze recorduri în aproape fiecare an. În Dallol, magma iese la suprafață, iar apa din lacuri atinge frecvent punct ridicate de fierbere.

ADVERTISEMENT

În anul 1960, orașul Dallol a fost la un punct de a fi abandonat. Activitatea minieră din zonă a încetat, iar totul a ajuns într-o stare deplorabilă. Fără puncte de atracție și fără căi de acces, Dallol a devenit aproape o localitate uitată.

În prezent, cei care vor să ajungă să admire Dallol au o singură variantă la dispoziție. Cum nu există alte mijloace de transport, turiștii trebuie să se urce în caravanele care transportă sare din zonă.

Locuitorii de aici reprezintă o comunitate aparte, cu o identitate culturală puternică. Oamenii din regiunea Afar vorbesc limba afară, iar principala lor ocupație este creșterea animalelor. Acestea sunt folosite, de cele mai multe ori, la transport sau ca hrana de bază.

În ciuda faptului că nu este o regiune dezvoltată, Afar a devenit un punct important pentru Etiopia. Din Afar sunt aduse către Etiopia cantități uriașe de sare.

ADVERTISEMENT