Orașul unde peste 200.000 de oameni trăiesc în doar 8 kilometri pătrați. Este înconjurat de apă și e un loc pe care mulți își doresc să-l viziteze. În plus, e capitala uneia dintre cele mai celebre destinații turistice.
Un oraș adorat de turiștii din toată lumea, inclusiv din România, este foarte mic, dar în el trăiesc peste 200.000 de persoane. Se numără printre cele mai dens populate orașe din toată lumea, iar clădirile din acesta sunt îngrămădite.
Este vorba despre Malé, capitala insulelor Maldive, situată în extremitatea sudică a atolului Male Nord, în atolul în atolul Kaafu, vizavi de Aeroportul Internațional Maldive.
Orașul Malé nu este o destinație de plajă, spre deosebire de restul insulelor din Maldive, pline de peisaje din care nu lipsesc palmierii și apa de culoare turcoaz.
În schimb, Malé este un centru urban plin de viață, unde nu este foarte multă natură. Orașul cuprinde întreaga masă de uscat a insulei care, în total, are numai 8,3 kilometri pătrați.
În Malé, oraș de doar 8,3 kilometri pătrați, locuiesc peste 211,908 de persoane. Cu toate că orașul nu are o suprafață foarte mare, aici există mai multe repere istorice. Printre acestea se numără și moscheea Hukuru Miskiy, din secolul al XVII-lea.
Străzile din oraș sunt înguste, fiind delimitate de casele tradiționale din Maldive. Cu toate că există anumite construcții mai vechi, capitala insulelor Maldive nu este un oraș care a rămas blocat în trecut, ba chiar din contră.
Acesta are zgârie-nori, piețe care sunt pline, de cele mai multe ori, dar și galerii de artă, cafenele, restaurante, acolo unde oamenii se pot bucura de felurile de mâncare tradiționale, notează omofon.com.
Printre acestea se numără fructele de mare, care sunt proaspăt pescuite, iar bucătarii au grijă să le pregătească în diferite stiluri. Acestea sunt servite cu curry aromat, pâini pufoase, dar și băuturi răcoritoare.
Creșterea nivelului mării provoacă motive de îngrijorare atât pentru locuitori, cât și pentru turiștii. Din această cauză, este de așteptat ca Republica Maldive să se scufunde complet până în anul 2100, conform UNICEF.
În acest timp, locuitorii și autoritățile din Maldive fac tot posibilul pentru a-și proteja insulele de inundații și eroziune. De asemenea, țara caută asistență globală pentru a putea face față unui viitor dezastru.