Life

Orașul în care poți să bei cafeaua la jumătate de preț. Ce condiţie amuzantă trebuie să îndeplineşti

Orașul în care poți să-ți bei cafeaua mult mai ieftin. Ce condiție trebuie să îndeplinești ca să primești o reducere substanțială.
18.09.2023 | 21:25
Orasul in care poti sa bei cafeaua la jumatate de pret Ce conditie amuzanta trebuie sa indeplinesti
Orașul în care poți bea o cafea bună la un preț mult mai mic. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

O cafenea dintr-un oraș italian are o ofertă inedită pentru clienții care îi calcă pragul. Aceștia își pot bea cafeaua la jumătate de preț, însă trebuie să îndeplinească o condiție pe care mulți o consideră amuzantă.

Unde se află orașul în care poți să-ți bei cafeaua la jumătate de preț

O cafenea din orașul italian Millesimo a venit cu o propunere inedită pentru clienții săi. Aceștia au primit posibilitatea de a-și bea cafeaua la jumătate de preț, dar în schimb trebuie să îmdeplinească o condiției bizară.

ADVERTISEMENT

Mai exact, oamenii trebuie să-și aducă de acasă toate cele necesare preparării băuturii. De obicei, ceașca de cafea din orașul din Linguria costă 1,20 de euro. Totuși, există și posibilitatea de o cumpăra la numai 70 de cenți.

Ei trebuie să se prezinte la local cu propria ceașcă, linguriță și zahăr. Astfel, ei pot economisi mulți bani atunci când trec pe La Bottega del Caffè, , mai ales că există un număr mare de persoane preferă să își bea cafeaua în oraș și să se și relaxeze.

ADVERTISEMENT

Inițiativa este menită să protejeze mediul

Acest tip de inițiative sunt promovate tocmai pentru a proteja mediul. Ele sunt menite să susțină un nou tip de consum ce ține cont de faptul că resursele sunt limitate și este necesar ca economia să fie economisită, iar emisiile de gaze cu efect de seră trebuie reduse.

Conducătorii  La Bottega del Caffè susțin că decizia de a oferi cafea la jumătate de preț dacă vin cu cana, lingurița și zahărul în geantă îi ajută și pe ei. Căci afacerea nu mai este atât de costisitoare.

ADVERTISEMENT

Localul consumă mai puțină apă și electricitate pentru că sunt nevoiți să spele mai puține căni și tacâmuri folosite de clienții care au pășit în ziua respectivă în locație pentru a-și bea cafeaua.

Totuși, conform wall-street.ro, motivul pentru care au hotărât să vândă cafeaua la jumătate de preț are mai mult legătură cu costul vieții în Italia, lucru ce a generat un adevărat scandal în țară.

De pildă, anumite unități au înceăut să perceapă taxe și de 2 euro pentru a tăia un simplu sandviș în două sau penrtru a aduce o farfurie în plus la masă oamenilor care vor să împărtă o porție de mâncare.

ADVERTISEMENT