Municipalitatea Caracal pregătește 66 de apartamente cu un consum redus de energie. Ele au rol de locuințe sociale, însă unele vor fi destinate tinerilor aflați în străinătate, pentru a-i convinge să se întoarcă în țară.
Apartamentele cu un consum redus, asigurată în cea mai mare măsură din surse regenerabile, sunt construite de municipalitatea Caracal cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de 4,8 milioane de euro.
Acestea vor fi locuințe sociale, însă jumătate din ele vor fi pentru tinerii care se întorc din străinătate. Acestea au ca scop încurajarea acestora pentru a se întoarce înapoi în țară, potrivit anunțului făcut de Primăria Municipiului Caracal.
„Construcţia apartamentelor cu consum foarte redus de energie a început, lucrările sunt în grafic iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru finalul lunii iunie 2025.
În proiect se prevede că apartamentele vor fi locuinţe sociale, însă am început demersurile, împreună cu domnul deputat Adrian Chesnoiu, pentru ca jumătate dintre ele să fie destinate tinerilor care se întorc din străinătate pentru a-i încuraja să se întoarcă în ţară”, a spus Ion Doldurea.
De asemenea, în aceeași zonă în care se vor construi cele 66 de apartamente, în Târgul Nou, se va construi și o bază sportivă. Acolo se vor regăsi terenuri de fotbal, baschet, volei și handbal cu o capacitate de 500 de locuri destinate spectatorilor, dar și o parcare.
Această bază sportivă, în valoare de 2,1 milioane de euro, este realizată de Compania Națională de Investiții. „S-a dat ordinul de începere pentru baza sportivă şi sperăm ca până la anul să avem o bază sportivă, un teren de sport sintetic şi o parcare generoasă”, a adăugat Doldurea.
Primăria Caracal a plănuit și extinderea Spitalului Municipal. De asemenea, proiectul finanțat de banca Europeană de Investiții a prevăzut și dotarea unității medicale. Valoarea totală a investiției se ridică la 34 milioane de euro.
„Se va face extinderea spitalului pe partea de Est a actualei clădiri. Vom muta din spital sălile de operaţii, ATI-ul, sterilizarea. Este foarte important să aibă circuite sănătoase, să nu mai interfereze cu alte secţii din spital.
Morga va fi şi ea undeva la subsol. Este o investiţie foarte mare, în valoare de aproximativ 16 milioane de euro, partea de construcţie, iar dotarea este diferenţa până la 34 de milioane de euro”, a declarat Doldurea, potrivit Gazeta Nouă.