News

Orașul în care un apartament a ajuns să coste inimaginabil de puțin. Un cetățean a plătit pentru 15 apartamente cât pentru o mașină

Care este orașul din lume în care un apartament a ajuns la prețuri inimaginabile de mici. Un cetățean a plătit pentru 15 apartamente cât pentru o mașină.
17.06.2023 | 21:11
Orasul in care un apartament a ajuns sa coste inimaginabil de putin Un cetatean a platit pentru 15 apartamente cat pentru o masina
Hebi, orașul din China în care un apartament a ajuns să coste inimaginabil de puțin. Sursa foto: wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Orașul în care un apartament a ajuns să coste inimaginabil de puțin. Dat fiind prețurile extrem de accesibile, un cetățean a plătit pentru 15 apartamente cât pentru o mașină.

Hebi, orașul din China în care un apartament a ajuns să coste inimaginabil de puțin

În ultimii ani, date fiind crizele numeroase existente la nivel mondial, piața imobiliară a suferit importante transformări. Prețurile au fost și ele influențate, astfel că instabilitatea a fost un factor pretutindeni prezent.

ADVERTISEMENT

Ceea ce se întâmplă într-un oraș din China cu o populație de peste 1,2 milioane de locuitori este de-a dreptul uluitor. Aici, unii dezvoltatori au ajuns să vândă apartamente la prețuri extrem de reduse.

În Hebi, un oraș din provincia Henan, se vând imobile cu prețuri inimaginabil de mici. Hu Yongwei, originar din Beijing, a achiziționat nu mai puțin de 15 apartamente pentru aproximativ 28.000 de euro în total, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Pentru ultimul apartament cumpărat a plătit 2.300 de euro. Toate locuințele achiziționate au fost construite în urmă cu aproximativ 30 de ani, mai notează sursa citată. ”Apartamentele au fost vândute foarte ieftin, ca varza”, a spus bărbatul de 39 de ani.

Dar nu apartamentul de 2.300 de euro este cel mai ieftin pe care Yongwei l-a cumpărat. Pentru un altul, chinezul a scos din portofel infima sumă de 1000 de yuani, undeva la 130-140 de euro, fără taxe.

ADVERTISEMENT

Explicațiile pentru aceste achiziții de apartamente din orașele mici ale Chinei

Agenții imobiliari explică faptul că cei care cumpără imobile din orașele mici sunt în mare parte din afara localității respective. Cumpărătorii sunt în general speculanți care nu au intenția de a locui în apartamente sau tineri care caută un loc ieftin unde să ”se descurce”. Ei mai pot fi oameni care caută o viață accesibilă după pensionare.

Aceste oferte apar într-un moment în care imaginea pieței imobiliare din China devine din ce în ce mai sumbră. Prețurile locuințelor noi au crescut într-un ritm mai lent în luna mai, iar investițiile imobiliare au scăzut cel mai rapid din ultimele două decenii.

ADVERTISEMENT

Din datele furnizate de Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful lor din 2021 în unele zone din oraș.

ADVERTISEMENT
Tags: