Orașul din România unde nu vei mai putea să închiriezi trotinete electrice este adorat de turiști. O mulțime de persoane ajung aici în fiecare an, însă se pare că lucrurile se vor schimba pentru mulți dintre oaspeți, dar și pentru cetățeni.
Multe persoane adoră să folosească trotinetele electrice. Acestea pot fi o alternativă mai ieftină pentru deplasarea într-un mare oraș. Totodată, experiența este și ea una inedită și de cele mai multe ori cât se poate de plăcută.
Într-un mare oraș din țară însă, acest lucru nu va mai fi posibil. Mai exact, aici este interzis să închiriezi trotinete electrice pe o perioadă nelimitată de timp, astfel că Bolt și Uber au fost nevoite să se conformeze.
Brașov este orașul din România unde nu poți să închiriezi trotinete. Măsura a fost impusă de Comisia de Circulaţie din Primăria Brașov și se pare că ar putea schimba multe, având în vedere că până acum, acestea erau intens utilizate.
Bolt și Uber au fost obligate deja de municipalitate să ridice toate trotinete din oraș, odată cu interdicția. Care este însă motivul pentru care s-a luat o astfel de decizie. Deși vorbim despre o zonă turistică, siguranța este pe primul loc.
Comisia de Circulația din cadrul Primăriei Braşov vrea soluții privind staționare vehiculelor. Mai exact, se pare că multe persoane abandonează trotinetele cam în orice loc de pe domeniul public. Iar acest lucru nu este deloc unul plăcut.
Se pare că au existat cazuri în care trotinetele au ajuns să fie abandonate chiar în mijlocul străzilor, iar acest lucru a pus în pericol siguranța traficului, implicit a șoferilor. Drept rezultat, acum nu mai ai voie să închiriezi trotinete electrice în Brașov.
Această regulă se aplică până când Bolt, dar și Uber o să găsească soluții privind depozitarea acestora, poate chiar construirea anumitor stații sau a unor sisteme speciale. Menționăm faptul că interesul pentru trotinetele electrice a tot crescut în ultimii ani.
Odată cu el însă și numărul incidentelor rutiere a fost mai mare. Doar în 3 ani, în țara noastră s-au înregistrat aproape 400 de accidente rutiere grave în care au fost implicate trotinetele electrice. 24 de persoane și-au pierdut viața, iar mai bine de 370 de persane au ajuns să fie grav rănite.