Orașul cu sute de mii de locuitori din România unde va apărea un imens parc fotovoltaic. Acesta va asigura consumul de energie pentru mai multe instituții fundamentale.
În ultimii ani, în mai multe zone din România s-au făcut investiții importante în zona de energie verde. Mai multe parcuri fotovoltaice sunt în stadiul de proiect sau de execuție.
În această săptămână, Primăria municipiului Ploiești a anunțat că a primit decizia oficială de selecție spre finanțare a proiectului ”Fabrica de Energie Verde Ploiești”. Orașul din Prahova va avea un parc fotovoltaic.
Parcul va avea o putere instalată de 4.500,36 kWp/4.500,00 kWAC. Acesta va fi alcătuit din 8.334 de panouri a câte 540 Wp şi 45 de invertoare solare cu capacitate de 100kW fiecare.
Întreaga investiție se ridică la valoarea de 29.267.639,56 lei, circa 6 milioane de euro.”FABRICA DE ENERGIE VERDE PLOIEȘTI creează o capacitate de producere energie electrică verde, care va reduce riscurile asociate prețurilor volatile ale combustibililor fosili și va genera absența emisiilor de gaze și deșeuri, prin costuri minime de operare, întreținere și reparații”, spun reprezentanții Primăriei Ploiești.
Viitorul parc va asigura autoconsumul pentru mai multe instituții important. E vorba de clădirile publice, unitățile spitalicești, de învățământ și iluminatul public, conform Prahova Business.
În această toamnă, autoritățile au anunțat construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa Centrală și de Est în Teleorman, în zona Băbăița-Frăsinet-Cosmești. Acesta va avea o capacitate de 710 MW echivalentul unui reactor nuclear la Cernavodă.
Investiția, care se ridică la 400 de milioane de euro, va include o stație de 400 kW și va trimite energia în rețea. Recent, compania care a dezvoltat proiectul fotovoltaic de 710 MWp din sudul României, a anunțat că a primit toate avizele și autorizațiile pentru a se putea începe construcția efectivă a parcului. Producția de energie este estimată să înceapă peste doi ani.
”Echipa Helios Project este încântată să anunțe că în ultimele 15 luni am obținut toate autorizațiile de construcție și avizele relevante pentru proiectele solare de 710 MW, inclusiv conectarea completă la rețea. Mulțumim enorm echipei noastre incredibile, inclusiv partenerilor noștri de proiectare EnergoBit. De asemenea, ne exprimăm recunoștința față de cele 4 primării, Consiliul Județean și autoritățile române implicate în proiect pentru sprijinul lor. Haideți să alimentăm viitorul împreună!”, a spus compania.