News

Orașul mic din România unde se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani. Investiția gigant pune țara pe harta Europei

Într-un oraș mic din România se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani. Investiția e una masivă.
12.05.2024 | 10:00
Orasul mic din Romania unde se construieste cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani Investitia gigant pune tara pe harta Europei
Într-un oraș mic din România se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani. Sursă foto: cotidianul, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul mic din România unde se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani o să devină un centru de interes din țară. Investițiile făcute aici sunt de peste un miliard de euro.

Orașul mic din România unde se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani

De-a lungul timpului, în România s-au făcut numeroase investiții. Au fost deschise noi fabrici, care au generat și o mulțime de locuri de muncă. Totodată, s-au făcut investiții și în infrastructură.

ADVERTISEMENT

Banii europeni au fost de mare ajutor în anumite orașe din țară. De asemenea, apariția investitorilor străini a contat și ea enorm. Unele zone care păreau lăsate în paragină au reușit să renască din propria cenușă.

Orașul mic din România despre care vorbim acum, este unul dintre ele. Aici se construiește cel mai mare obiectiv industrial din ultimii zeci de ani. Este vorba despre o nouă centrală care va fi construită la Mintia, în județul Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a anunțat că a fost dat acordul pentru proiect. Capacitatea de producție va fi de 1.700 de MW. Iar sursa citată precizează că odată finalizat, acesta va fi cel mai mare obiectiv industrial din România, din 1989 și până în prezent.

Noua centrală de la Mintia, un pas important pentru România

În ceea ce privește valoarea investiției, aceasta este estimată la 1,4 miliarde de euro. Proiectul ar urma să fie finalizat până în anul 2026, deci în mai puțin de doi ani de zile, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Noua centrală electrică pe gaz de la Mintia reprezintă totodată și un pas important pentru realizarea unui proiect de amploare. ANPM scrie că aceasta va aduce beneficii producției de energie electrice din România.

O reacție în acest sens a venit și de la Laurențiu Alexandru Păştinaru, președintele ANPM. Acesta a subliniat că noua centrală va contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului. Totodată, va contribui și la eliminarea oxizilor de sulf, comparativ cu proiectele anterioare.

ADVERTISEMENT

„Noua centrală va produce energie electrică în condiţii mai prietenoase cu mediul, datorită emisiilor foarte scăzute de pulberi PM 10 şi PM 2,5, cu impact minim asupra mediului.

Mai mult decât atât, oxizii de sulf care se găseau în trecut printre emisiile centralei, nu mai există în noul proiect, după cum arată documentele care au stat la baza acordului”, a spus Laurențiu Alexandru Păştinaru, conform Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prințul Harry și Meghan ascund un mare secret. Martorii vorbesc
Prințul Harry și Meghan ascund un mare secret. Martorii vorbesc
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni