Life

Orașul subteran din România care a fost interzis oamenilor. Românii nu au voie să ajungă acolo. E o rețea întreagă de tuneluri secrete

Municipiul subteran din țara noastră unde nu are voie nimeni. Este construit dintr-o rețea complexă de labirinturi neștiute.
18.05.2024 | 12:00
Orasul subteran din Romania care a fost interzis oamenilor Romanii nu au voie sa ajunga acolo E o retea intreaga de tuneluri secrete
Municipiul subteran din țara noastră unde nu are voie nimeni. Este construit dintr-o rețea complexă de labirinturi neștiute. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul subteran din România care a fost interzis oamenilor. Românii nu au voie să ajungă acolo. E o rețea întreagă de tuneluri secrete. Colonelul în rezervă Nicolae Kovacs a făcut mai multe dezvăluiri despre acest subiect.

Municipiul subteran din țara noastră unde nu are voie nimeni. Este construit dintr-o rețea complexă de labirinturi neștiute

Municipiul subteran din țara noastră unde nu are voie nimeni. Este construit dintr-o rețea complexă de labirinturi neștiute, pe o distanță de mai bine de 20 de kilometri de catacombe. Mai exact, este vorba de construcțiile care se găsesc sub pământul pe care este construită Capitala.

ADVERTISEMENT

Nicolae Kovasc, colonelul care a condus partea cea mai secretă a lucrărilor de la Casa Poporului, a discutat despre ideile pe care le avea fostul președinte comunist Nicolae Ceaușescu. Fostul conducător voia să arate prin Palatul Parlamentului că e cel mai tare conducător din blocul socialist.

Și chiar a reușit acest lucru pentru că întreaga clădire este o construcție impresionantă, cu 5.000 de încăperi și mai multe etaje, inclusiv în subteran. Sub pământ ar fi 7 etaje și un buncăr antiatomic, la ultimul nivel.

ADVERTISEMENT

Acesta este legat printr-o rețea de tuneluri pe o distanță de 20 de kilometri. Incinta este confecționată din pereți din beton de 1,5 metri grosime, acoperiţi cu o placă de eclatare. Această placă nu poate fi penetrată de niciun fel de radiaţie.

În acest loc se găsește sala principală, adică punctul de comandă, cartierul general care ar fi trebuit să aibă legături telefonice cu toate unităţile militare din România. De asemenea, dispune de mai multe apartamente de locuit, destinate conducerii statului, în caz de război.

ADVERTISEMENT

Casa Poporului și secrete din subteranul său

„Sala principală urma să fie dotată cu o masă mare în mijloc şi pe pereţi, cu un sistem de hărţi ale României, în relief. Pentru ventilaţie s-au adus pompe suedeze, cu filtre speciale, care au fost încastrate în pereţi.

Aveam vreo 12 camere mari cu filtre de rezervă, stivuite pe rafturi. Acestea au fost singurele componente străine din Casa Poporului. Este vorba de aproximativ 20 de kilometri de tuneluri realizate în aşa fel încât să se poată circula prin ele cu maşini cu motor electric.

ADVERTISEMENT

Tunelurile principale leagă Palatul Cotroceni de Academia Militară, pe aceasta de Casa Poporului, iar de aici pleacă două tuneluri mari: unul spre fostul Comitet Central (actualul Minister de Interne din Piaţa Revoluţiei – n.r.) şi unul spre actualul Minister al Apărării.

Cele dinspre Piaţa Revoluţiei sunt întrerupte din loc în loc de uşi de şapte tone greutate fiecare, pentru a închide etanş zona în caz de necesitate. Au fost înglobate în acest sistem şi catacombele mai vechi, realizate în perioada interbelică, cum e cea din zona Cotroceni, a lui Carol al II-lea.

Sunt şi multe tuneluri secundare, cum e cel dintre Casa Poporului şi staţia de metrou Izvor, care probabil că vor fi folosite, la un moment dat, pentru utilităţi publice”, a declarat colonelul Nicolae Kovacs pentru libertatea.ro.

Al doilea buncăr antiatomic a fost început de Adolf Hitler și continuat de fostul președinte comunist Nicolae Ceaușescu. Multă vreme crede că se află tot sub Casa Poporului, dar în realitate este construit sub Ministerul Apărării.

ADVERTISEMENT
Tags: