Life

Orașul superb din Europa care i-a îngrozit pe turiști. Mulți îl evită acum: ”Este o capcană turistică oribilă”

Un oraș superb din Europa adorat de turiștii din întreaga lume a ajuns acum să fie evitat. Ce s-a schimbat acolo în ultimii ani?
29.08.2023 | 20:49
Orasul superb din Europa care ia ingrozit pe turisti Multi il evita acum Este o capcana turistica oribila
Orașul superb din Europa care i-a îngrozit pe turiști. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oraș superb din Europa care atrage turiștii ca un magnet a ajuns să fie evitat. Nu puțini sunt cei care au fost dezamăgiți de experiența de acolo. Despre ce este vorba și ce s-a schimbat?

Orașul superb din Europa care i-a îngrozit pe turiști

Orașul spaniol Barcelona este inima turismului în Europa. Clădirile, dar și peisajele de aici sunt superbe. Iar numeroase persoane au ajuns aici măcar o singură dată și și-au dorit să revină. Acum, însă lucrurile sunt diferite.

ADVERTISEMENT

Numeroși turiști care au ajuns în acest loc din Europa se plâng de ce au găsit. Mai mult de atât, ei le recomandă altora să nu mai încerce să ajungă aici. Se pare că una dintre atracțiile de top din Barcelona, a ajuns de nerecunoscut.

În fiecare an, 27 de milioane de persoane vizitează emblematicul oraș spaniol, ceea ce reprezintă de aproximativ 16 ori mai multe persoane decât populația sa cu normă întreagă. Aceștia sunt atrași de excelenta sa cultură culinară în aer liber, dar și de catedrală, ori de plajele superbe.

ADVERTISEMENT

Totuși, odată cu o mare popularitate  apar și problemele. Adesea, străzile Barcelonei se pot simți înghesuite de oameni, iar asta duce la o senzație neplăcută într-o zi călduroasă de vară.

Barcelona era destinația preferată a multor persoane

Las Ramblas, spre exemplu este strada pietonală aglomerată care se întinde pe o distanță de 1,2 km din inima orașului până în port. Celebrul bulevard mărginit de copaci este un loc popular pentru artiștii de stradă și artiștii mimi.

ADVERTISEMENT

Tot aici se găsesc, cafenele, dar și restaurante. Acum însă, locul a devenit un pericol. Se spre că hoții de buzunare fac ravagii aici, iar numeroși turiști au fost victime. Iar asta o confirmă și turiștii. 

Un turist a scris pe Tripadvisor că populara stradă “și-a pierdut farmecul romantic”. ”Sentimentul romantic și liniștit a fost înlocuit de petreceri de burlaci și burlăcițe băbești venite din afara Spaniei”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Ce spun cei care au ajuns în acest oraș din Europa

Alții în schimb au fost șocați de atitudinea altor turiști ajunși în acest oraș din Europa. ”Când am fost acolo în iunie, erau multe grupuri de bărbați și femei care beau pentru a se îmbăta. Asta a dus la străzi foarte urât mirositoare în dimineața următoare”, a spus un alt turist, potrivit Mirror.

Alte persoane au fost și mai revoltate. “Nu vă deranjați. Las Ramblas este o capcană turistică oribilă, cu nimic decent de văzut, mâncat, băut sau cumpărat. Economisiți timpul pe care l-ați petrece pe această stradă îngrozitoare”, a fost comentariul unui alt turist.

Unele persoane au spus de asemenea că Barcelona nu mai este ce a fost odată. Deși au revenit și anul acesta în acest loc din Europa, au fost complet dezamăgiți. ”Îmi amintesc că strada era vibrantă și plină de energie și viață. Am vizitat strada astăzi și sufletul a dispărut”, a fost un alt comentariu.

ADVERTISEMENT