News

Orașul unde oamenii stau fără apă caldă sau căldură de 16 ani, într-un bloc de locuințe sociale

Oamenii dintr-un bloc de locuințe sociale din București sunt disperați pentru că nu au apă caldă și căldură de mai bine de 16 ani.
02.12.2022 | 22:38
Orasul unde oamenii stau fara apa calda sau caldura de 16 ani intrun bloc de locuinte sociale
Unele blocuri din București nu au căldură și apă caldă de 16 ani. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bucureștenii se plâng constant că nu au apă caldă sau căldură, sau cel puțin 50% dintre ei, însă situația e cu adevărat dramatică pentru un bloc de locuințe sociale din Capitală.

Un bloc din București nu mai are apă caldă și căldură de 16 ani

Acolo, oamenii nu au apă caldă și căldură de mai bine de 16 ani și cer disperați ajutorul Primăriei. Blocul a fost decuplat de la sistemul centralizat de încălzire după ce administratorul de atunci a fugit cu banii de facturi.

ADVERTISEMENT

Autoritățile ridică din umeri și nu par capabile să găsească o soluție pentru oamenii disperați care nu mai au căldură și apă caldă de mai bine de 16 ani.

Potrivit Antena 3, oamenii s-au plimbat la nenumărate birouri ale autorităților locale cu mai multe sesizări, însă nimeni nu-i bagă în seamă. Cei de la Administrația Fondului Imobiliar cunosc foarte bine situația, însă instituția aflată în subordinea Primăriei București nu a găsit nicio soluție pentru acest caz.

ADVERTISEMENT

Blocul de locuințe din Calea Rahovei are zece etaje și zeci de familii care stau în frig de mai bine de 16 ani. Între timp, un alt bloc situat în Sectorul cinci e cunoscut drept ”blocul fără lumină”.

Aici, locuitorii fac chetă pentru motorină și au făcut program de generator. Termoenergetica și Administrația Fondului Imobiliar nu au comentat momentan această situație.

ADVERTISEMENT

În general, bucureștenii par că s-au săturat de sistemul public de termoficare și de promisiunile Primăriei Capitalei, astfel că cererile de debranșare au crescut cu 30% în 2022.

Potrivit datelor oficiale, în 2020 au existat 1241 de cereri de debranșare, iar în 2021 această cifră a crescut la 2568, semn că tot mai mulți oameni preferă să obțină avize pentru a-și monta centrală de apartament.

ADVERTISEMENT

Spre finele lunii noiembrie, alimentarea cu încălzire era sistată în 1143 de blocuri din București, cele mai multe din Sectorul 5 și 6, existând totodată alte probleme serioase în 3523 de blocuri din Sectoarele 2 și 3.

ADVERTISEMENT