News

Orban, nou atac la PNL și Iohannis: Negocierile, o rușine! Ciucă, un om care toată viața a dat sau executat ordine

Ludovic Orban a lansat un nou atac extrem de dur la adresa conducerii PNL și a lui Klaus Iohannis. Acesta a catalogat drept o ”rușine” negocierile cu PSD și a explicat de ce nu este de acord cu varianta Ciucă premier.
22.11.2021 | 10:03
Orban nou atac la PNL si Iohannis Negocierile o rusine Ciuca un om care toata viata a dat sau executat ordine
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al liberalilor, Ludovic Orban, a catalogat drept catastrofal pentru PNL rezultatul negocierilor dintre liberali și social-democrați pentru formarea noului guvern.

Acesta a continuat cu atacurile la adresa conducerii partidului și a președintelui Klaus Iohannis.

Orban a mai spus că un premier liberal nu e premier cu adevărat fără Ministerul Finanțelor și Secretariatul General al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, un nou atac la conducerea PNL și la Klaus Iohannis: Negocierile cu PSD, o rușine!

În opinia lui Orban, conducerea PNL nu există practic în acest moment, iar toate deciziile se iau după ”comenzi de la Cotroceni”.

Despre alianță la guvernare PNL – PSD, fostul lider liberal spune că este o rușine, ”făcută în disprețul românilor care ne-au acordat votul”.

ADVERTISEMENT

”La conducerea partidului se execută comenzi de la Cotroceni. E o rușine, o alianță împotriva naturii și făcută în disprețul românilor care ne-au acordat votul”, a declarat Ludovic Orban, luni, la sediul PNL.

Orban mai spune că negocierile dintre PNL și PSD au condus la un eșec major al liberalilor, asta pentru că cei de la PSD vor avea premierul chiar înaintea anului electoral 2024.

ADVERTISEMENT

”Astea au fost negocieri fără mandat, a fost o bătaie de joc față de BNP-uri, BEX-uri. Nu au avut mandat, au mințit. Această înțelegere cu PSD presupune că PSD va avea premierul în perioada alegerilor parlamentare. Unde este victoria, dacă dai premierul PSD înaintea alegerilor?

Evident că negocierile sunt o rușine. Premierul nu e premier fără SGG și fără ministerul de Finanțe”, a adăugat Orban.

ADVERTISEMENT

Orban critică varianta Nicolae Ciucă – premier

Nicolae Ciucă nu este un premier văzut cu ochi buni de către fostul lider al PNL. Orban spune că un partid liberal nu poate numi în această funcție un om care ”toată viața a dat sau executat ordine”.

Nicolae Ciucă e membru PNL de un an de zile. Un partid liberal care prețuiește libertatea, proprietatea privată, democrația în general, accesul liber la justiție, nu poate să susțină un om care toată viața a dat ordine sau a executat ordine.

Democrația înseamnă foarte mult timp pentru a convinge oamenii, în democrație nu se dau ordine. Se adoptă legi, se iau decizii”, a mai declarat Orban.

Fostul lider liberal a mai spus că odată ce s-a făcut această alianță ”contra naturii” s-a pus punct obiectivului asumat de președintele Iohannis și de PNL de a repara legile justiției. ”Ne întoarcem poate nu chiar la perioada Dragnea”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT