News

Orban, dezvăluiri cu iz penal după Congres: ”Primarii PNL au fost anunțați că nu primesc bani dacă nu câștigă Cîțu”

Ludovic Orban a făcut dezvăluiri cu iz penal despre cum ar fi câștigat Florin Cîțu șefia PNL.
04.10.2021 | 07:39
Orban dezvaluiri cu iz penal dupa Congres Primarii PNL au fost anuntati ca nu primesc bani daca nu castiga Citu
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a declarat, duminică seară, faptul că primarii liberali, înainte de Congresul PNL, ar fi fost avertizați  că nu vor mai primi bani din Fondul de Rezervă al Guvernului dacă Florin Cîțu nu va deveni liderul formațiunii politice.

”Un sistem de presiune asupra primarilor: toate prefecturile, joi, inainte de Congres, au transmis catre toti primarii sa trimita solicitari de alocare (de fonduri) din fondul de rezerva al Guvernului (…) si mesajul pe care l-au dat catre primari vineri-sambata a fost ca daca nu iese Citu presedinte nu se mai aloca banii din fondul de rezerva catre primarii.

ADVERTISEMENT

Deci nu au apucat sa dea bani, dar au apucat sa trimita prefecturile solicitarile si cei care l-au sustinit pe Citu le-au transmis primarilor ca nu se aloca banii din fondul de rezerva daca nu iese Citu presedinte”, a declarat Orban la Realitatea Plus.

Orban spune că își va face un nou partid: ”Sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul PNL”

Fostul președinte PNL a mai dezvăluit și faptul că și-ar dori crearea unui nou partid care să fie o continuitate la cel pe care l-a condus până acum. Totodată, din punctul său de vedere, actualul PNL nu mai are legătură cu cel istoric.

ADVERTISEMENT

”Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el

Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal.

ADVERTISEMENT

Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a mai declarat liberalul.

Câte voturi a avut Ludovic Orban la Congresul PNL

Congresul PNL a avut loc pe data de 25 septembrie. Ludovic Orban a pierdut atunci în fața lui Florin Cîțu cu 1.898 voturi. Acesta din urma l-a învins pe Orban cu 2.878voturi.

ADVERTISEMENT

”Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp, trebuie să fiu sincer şi să spun că nu mă surprinde votul, pentru că „echipa câştigătoare” este singura soluţie pentru PNL.

Vă promit că voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent cum aţi votat. De astăzi, suntem un partid unit”, au fost declarațiile lui Florin Cîţu, după ce a aflat și-a învins adversarul politic.

Ludovic Orban, în schimb, nu a primit prea bine vestea că nu va mai fi președinte al PNL. Ba chiar a ținut să precizeze că nu va mai exista niciun parteneriat între el și Klaus Iohannis.

”Încep prin ale mulțumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. În cei 31 de ani am acționat pentru a pune în practică idealurile liberale. Voi rămâne consecvent pentru apărarea democrației și a valorilor liberale și voi continua să acționez alături de colegii mei.

Vreau să vă anunț de pe acum că demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi pe masa președintelui ales Florin Cîțu. Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai declarat Ludovic Orban, după votul final de la Congres.

ADVERTISEMENT