News

Orban îi atacă pe Iohannis și Ciolacu, în contextul conturării unei alianțe cu USR și PMP: ”Această mizerie de guvernare”

Președintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că o alianță formată cu USR și PMP poate scoate PSD și PNL de la putere la alegerile din 2024.
29.10.2022 | 16:42
Orban ii ataca pe Iohannis si Ciolacu in contextul conturarii unei aliante cu USR si PMP Aceasta mizerie de guvernare
Orban susține că o alianță de dreapta are șanse să preia puterea în 2024. Foto: facebook PMP, Ludovic Orban – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Totodată, Ludovic Orban s-a referit în discursul său atât la președintele Klaus Iohannis, cât și la liderul PSD, Marcel Ciolacu. Declarațiile fostului prim-ministru și președinte al PNL au fost consemnate la Palatul Parlamentului, cu ocazia alegerilor pentru Liga Aleşilor Locali.

Orban anunță conturarea unei alianțe de dreapta

La acest eveniment au mai luat cuvântul președintele PMP, Eugen Tomac, dar și președintele USR, Cătălin Drulă. În fața celor 1.200 de aleși locali ai PMP, cei trei lideri au schițat conturarea unei alianțe de dreapta care ar ca obiectiv preluarea puterii la alegerile din 2024.

ADVERTISEMENT

Puteam să stau liniştit, să rămân complice, să mă complac în situaţia de lustruitor de ghete al lui Iohannis şi Ciolacu. (…) Împreună trebuie să construim o alternativă care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare şi care să aibă cu adevărat forţa să realizeze pentru România saltul în dezvoltare pe care îl merităm.

Disponibilitatea mea şi a colegilor pentru cooperare cu forţele de dreapta PMP, USR şi cu oamenii de dreapta este totală.

ADVERTISEMENT

Avem deschidere să construim cu adevărat o forţă care să dea României forţa de care are nevoie pentru a învinge“, a declarat Ludovic Orban.

USR, PMP și Forța Dreptei au obiective îndrăznețe

La rândul său, președintele USR, Cătălin Drulă, a spus că România va avea nevoie de reconstrucţie și reclădirea încrederii. Pentru îndeplinirea acestor obiective, fostul ministru al transporturilor crede că este nevoie de o alternativă reformistă, proeuropeană şi modernizatoare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Drulă a mai punctat că opoziţia este pregătită să scoată ţara la liman. La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a transmis un mesaj de unitate şi deschidere faţă de partidele care împărtăşesc aceleaşi valori.

De asemenea, el a pledat pentru alegerea primarilor în două tururi și o administraţie în interesul cetăţeanului. Tomac a ținut să repete că PMP rezistă pe scena politică chiar dacă și a rezistat tentanției de a fuziona.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a transmis celor prezenți că lecţiile din alegerile anterioare l-au învăţat că PMP trebuie să fie un partid deschis spre dialog, pentru că este nevoie de o nouă forţă politică în România.

ADVERTISEMENT