News

Orban, înainte de moțiunea de cenzură a PSD: ”Nu va exista un liberal care să voteze”

Ludovic Orban a făcut noi declarații despre moțiunea de cenzură a PSD împotriva lui Florin Cîțu.
04.10.2021 | 14:28
Orban inainte de motiunea de cenzura a PSD Nu va exista un liberal care sa voteze
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban este de părere că niciun membru al PNL nu va vota, marți, moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva lui Florin Cîțu.

”Eu nu cred că va exista un parlamentar PNL care să voteze moțiunea de cenzură a PSD (…)O să ne implicăm în rezolvarea crizei (guvernamentale n.r)”, a declarat fostul lider PNL.

ADVERTISEMENT

Orban, discret față de noua construcție politică anunțată

Fostul șef al PNL a oferit noi detalii și despre noua construcție politică pe care o are în vedere, după ce a pierdut funcția de lider al liberalilor:

”Fie incercam să salvăm PNL, care este prăbușit din cauza iresponsabilității deciziiilor luate, dacă nu salvăm PNL, salvăm liberalismul”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT

Șansele ca moțiunea să treacă, iar Florin Cîțu să plece de la Palatul Victoria

Moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați va fi dezbătută și votată, marți, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Pentru ca Florin Cîțu să plece de la guvernare, este nevoie de 233 de voturi.

USR PLUS și AUR și-au exprimat dorința de vot, ceea ce ar duce la acumularea a 280 de voturi. Întrebat dacă moțiunea ar avea șanse să treacă, Dan Barna a declarat:

ADVERTISEMENT

”Asta depinde foarte mult dacă PSD şi Marcel Ciolacu decid să-l susţină mai departe pe Florin Cîţu şi atunci se poate intra direct într-o logică de Guvern PNL-PSD.

Altfel, eu cred că această moţiune are şanse foarte mari să treacă. Dacă PSD depunând moţiunea, şi-o şi votează, moţiunea are toate şansele să treacă, există nu doar teoretic, ci şi practic, declaraţii explicite ale suficientor forţe din Parlament ca moţiunea să treacă”, a spus Dan Barna în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Referitor la Ludovic Orban, în privința noii construcții politice pe care ar avea-o în vedere, vine ca urmare a unei alte declarații a sa, în acest sens, de duminică seara.

”Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el.

Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal.

Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, au fost cuvintele liberalului la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT