News

Orban, laude pentru Iohannis după summit-ul UE: ”Grație eforturilor sale, România va beneficia de sume de care nu a beneficiat niciodată”

21.07.2020 | 13:46
Orban laude pentru Iohannis dupa summitul UE Gratie eforturilor sale Romania va beneficia de sume de care nu a beneficiat niciodata
ADVERTISEMENT

Premierul României, Ludovic Orban, are numai cuvinte de laudă pentru președintele Klaus Iohannis, după prestația echipei României la summit-ul UE de la Bruxelles.

Marți, la începutul şedinţei de Guvern, Orban a spus că România va primi, în următorii ani, sume de care nu a mai beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

În opinia liderului liberalilor, acest triumf i se datorează superiorului său, Klaus Iohannis, și eforturilor duse de acesta pe plan extern.

Premierul Orban îl laudă pe Klaus Iohannis după summit-ul UE

Ludovic Orban consideră un succes istoric ceea ce România a obținut după summit-ul UE de la Bruxelles. Acesta nu ezită să-l laude pe Klaus Iohannis, cel implicat direct în negocierile cu liderii Uniunii în ultimele patru zile și patru nopți.

ADVERTISEMENT

”Viitorul sună bine pentru România şi pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieşit fumul alb şi Consiliul European a luat deciziile mult aşteptate de cetăţenii ţărilor din UE. Mulţumită eforturilor deosebite duse de domnul preşedinte Iohannis.

România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Odată decizia luată, noi va trebui să accelerăm toate procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat privitor la bugetul UE 2021-2027”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

România, 80 de miliarde de la UE pentru revigorarea economică

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, dis de dimineață, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

ADVERTISEMENT

”Un acord extrem de important pentru România. Iată că după 4 zile și patru nopți de negociere am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene

Negocierile ne permit să trecem la etapa următoare. Vom folosi suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura: spitale, școli, marile sisteme publice.

O parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare economică. Repet: 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică planul pentru bugetul: 2021-2027 un plan pentru care lucrăm cu Guvernul încă din ianuarie”, a spus Iohannis, marți dimineață.

ADVERTISEMENT