News

Ludovic Orban le promite românilor bani ca în UE! „Trebuie să aibă venituri decente şi posibilitatea să se realizeze în viaţă”

14.05.2019 | 10:23
Ludovic Orban le promite romanilor bani ca in UE Trebuie sa aiba venituri decente si posibilitatea sa se realizeze in viata

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban nu a ezitat și le-a promis românilor bani ca în Uniunea Europeană! Șeful PNL a precizat că pentru gruparea lui politică a devenit un obiectiv fundamental ca într-un timp cât mai scurt, venitul românilor să ajungă cât mai aproape de venitul mediu al celor din UE. „Partidul Naţional Liberal este convins că România poate fi puternică dacă Uniunea Europeană este puternică şi unită.

Orban le promite românilor bani ca în UE!

România trebuie să militeze pentru o integrare cât mai profundă la nivel european, România trebuie să militeze pentru o Europă unită şi România trebuie să militeze pentru o Europă care să-i garanteze fiecărui cetăţean al său democraţia, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, funcţionarea statului de drept şi oportunităţi pentru a reuşi în viaţă”, a declarat Ludovic Orban la lansarea programului PNL pentru alegerile europarlamentare.

Cu toate acestea, Orban a atras atenția și a precizat că Brexit-ul va însemna, în mod categoric, o scădere a bugetului Uniunii Europene. „Următorul exerciţiu financiar multianual să pună la dispoziţia României resurse cel puţin egale cu exerciţiul financiar 2014 – 2020 şi asta, în condiţiile în care, în mod evident ca urmare a Brexit-ului care cel mai probabil se va întâmpla, va exista o scădere a bugetului Uniunii Europene.

Orban le promite românilor bani ca în UE! Purtatorul de cuvant al PDL Adriana Saftoiu si vicepresedintele PNL Ludovic Orban sustin o conferinta de presa, joi, 07.08.2014, Bucuresti.
Ludovic Orban alături de Adriana Săftoiu în cadrul unei conferință de presă a PDL susținută în 2014. sursă foto – Hepta

Cum vrea Orban să alinieze salariile românilor la media UE

Menţinerea politicii de coeziune ca o axă fundamentală a politicilor la nivel european care să permită cu adevărat o dezvoltare a tuturor regiunilor şi ţărilor, care să permită cu adevărat fiecărui cetăţean al Uniunii Europene să poată să aibă venituri decente şi să poată să se realizeze în viaţă iar acest lucru să conducă şi la oprirea celui mare exod care există la nivel european, care este exodul românilor care şi-au căutat norocul în alte ţări ale Uniunii Europene şi care chiar să ducă la reîntoarcerea multor români în România, oferindu-le cu adevărat ceea ce aşteaptă de la noi.

Cred că trebuie să ne propunem şi noi, ca Partid Naţional Liberal, să utilizăm toate resursele care există la dispoziţia României, pentru a susţine capitalul românesc, pentru a-i creşte competitivitatea, pentru a avea acces la fondurile de cercetare şi inovare, atât la fondurile de cercetare şi inovare, care vin în cadrul acordului, parteneriatului dintre Comisia Europeană şi România, cât şi accesul la fondurile de inovare şi cercetare care sunt accesibile direct la Bruxelles”, a mai spus Ludovic Orban.