News

Orban nu știe dacă Guvernul va crește pensiile cu 10%. Creșterea cu 40%, imposibilă. Anunțul premierului

25.06.2020 | 23:23
Orban nu stie daca Guvernul va creste pensiile cu 10 Cresterea cu 40 imposibila Anuntul premierului
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a anunțat, din nou, că nu are cum să crească pensiile cu 40% în septembre, deși promite că va crește pensiile cu un anumit procent, rămas necunoscut.

Premierul a dat asigurări că pensiile vor crește din 1 septembrie, fiind vorba de o „obligație morală față de bunici”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Orban nu poate să avanseze un procent atunci când vine vorba de creșterea pensiilor.

Ludovic Orban nu știe dacă va crește pensiile cu 10%

Încă nu avem măsurătorilor asupra impactului crizei economice. Nu avem nişte prognoze cu un oarecare grad de certitudine foarte mare

ADVERTISEMENT

Vom creşte pensiile. E o obligaţie morală faţă de bunicii şi părinţii noştri. Să creşti pensiile dând drumul la fabrica de bani nu se poate”, a explicat Orban, în direct la Digi 24.

Cu toate acestea, Orban nu poate garanta nici măcar o creștere cu 10% a pensiilor din 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Vom analiza evoluţia. Să îi ceri unui Guvern într-un an în care te confrunţi cu epidemiei, criză economică, secetă şi inundaţii. Suntem într-un an dificil. Nu poţi să creşti cu 40 la sută pensiile”, a precizat premierul.

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban nu va crește pensiile cu 40% în 1 septembrie. Cu toate acestea, voci din PSD precum Codrin Ștefănescu consideră că PSD doar mimează opoziția și este, de fapt, în blat politic cu PNL și Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

„Orice virgulă vor muta în legea pensiilor vor avea parte de moțiune de cenzură”, a avertizat și Olguța Vasilescu, unul dintre liderii partidului. Așadar, războiul politic va continua până la alegerile parlamentare, care vor avea loc în funcție de contextul epidemiologic, potrivit România TV.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, i-a acuzat pe cei din PSD de „terorism economic” pentru că pun presiune pe Guvernul Orban când vine vorba de creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor.

Acțiunile PSD în Parlamentul României reprezintă terorism economic. Nu există niciun dubiu aici. PSD are un singur scop. Să mai câștige câteva voturi chiar daca asta înseamnă prăbușirea economiei pentru următorii zece ani”, a răbufnit Cîțu.

ADVERTISEMENT