News

Orban, val de acuzații după Congresul PNL: ”A fost lovitură de partid”

Ludovic Orban a făcut un val de acuzații, luni, la adresa echipei câștigătoare, cea care l-a votat pe Florin Cîțu la Congresul PNL.
27.09.2021 | 12:51
Orban val de acuzatii dupa Congresul PNL A fost lovitura de partid
ADVERTISEMENT

După ce și-a depus demisia de la șefia Camerei Deputaților, la sediul PNL, Ludovic Orban acuză că la Congres s-a încălcat dreptul fundamental ”libertatea de a alege”, dar și că totul a fost o lovitură de partid.

”După o campanie, care a a fost caracterizată din presiuni, prin amenințări, președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost atacat de PSD. A fost încălcat dreptul fudamental: libertatea de a alege

ADVERTISEMENT

Planificatorii acestei lovituri de partid și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL”, a spus Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă.

Orban: ”Nu voi fi înfrânt. Voi continua lupta”

Ludovic Orban a spus și că nu se va da bătut, chiar dacă a pierdut șefia PNL.

”Rămân același om. Nu voi fi înfrânt. Voi continua lupta. Democrația este fundamentală pentru evoluția societății românești.

ADVERTISEMENT

Voi continua să lupt pentru visul frumos pe care-l am despre România. Rămân același om care-și iubește țara”, a mai precizat fostul lider al PNL.

Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: ”Din mila PSD va mai rămâne prim-ministru”

Ludovic Orban a folosit cuvinte dure și la adresa adversarului său politic, Florin Cîțu. Mai exact, despre cel care i-a luat locul la conducerea PNL a spus că nu va mai râmâne prim-ministru, iar dacă va fi să-și ocupe poziția în continuare, se va întâmpla din mila social-democraților.

ADVERTISEMENT

”Florin Cîțu nu înțelege un lucru. Mie mi-ar fi rușine să ajung președinte al PNL cum a ajuns el.

El nu înțelege că nu va mai fi prim-ministru. Dacă va mai rămâne, din mila PSD”, a mai spus Orban, în cadrul aceleiași conferințe, întrebat de jurnaliști despre decizia CCR în cazul sesizării făcute de Florin Cîțu pe moțiunea de cenzură, care este inițiată de USR-PLUS-AUR.

ADVERTISEMENT

Toate aceste declarații ale lui Ludovic Orban vin în contextul în care, sâmbătă, la Congres, a pierdut în fața lui Florin Cîțu funcția de lider al liberalilor. Concret, el a avut 1.898 voturi, în timp ce Florin Cîțu 2.877 de voturi.

Orban, după ce a pierdut în fața lui Florin Cîțu: ”Nu va mai exista niciun parteneriat cu Klaus Iohannis”

Ludovic Orban și-a anuțat demisia de la șefia Camerei Deputaților încă de sâmbătă, 25 septembrie, imediat după terminarea Congresului. A ținut să puncteze și faptul că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu va mai exista niciun parteneriat.

”Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL.

De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale.

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei.

Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputţailor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, au fost cuvintele lui Ludovic Orban, de la finalul Congresului PNL, din acest weekend.

ADVERTISEMENT