ADVERTISEMENT
News

Ordonanța care oferă sprijin HORECA, oficial în Monitor! Câte firme beneficiază de ajutor

Autor: Alexandru Năstase | 01.01.2021 | 18:54
Ordonanța care oferă sprijin HORECA, oficial în Monitor! Câte firme beneficiază de ajutor
Virgil Popescu a confirmat ordonanta pentru Horeca. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Ordonanța care oferă sprijin HORECA a fost publicată în mod oficial în Monitor! Chiar ministrul Energiei, Virgil Popescu a făcut acest anunț.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis că OUG privind unele măsuri de sprijin pentru unităţile din acest domeniu, afectate de pandemie, re regăsește acum în Monitorul Oficial.

„Veşti bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, (…)

ADVERTISEMENT

Ordonanța care oferă sprijin HORECA, oficial în Monitor!

(…)structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID – 19, precum şi unele măsuri fiscale”, a anunţat pe Facebook Virgil Popescu.

Ministrul a mai precizat că schema de ajutor de stat se va derula până la data de 30 iunie 2021. Interesant este că valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro/întreprindere.

ADVERTISEMENT

Conform lui Virgil Popescu, peste 73.000 de firme vor beneficia de această ordonanţă, una îndelung așteptată de angajatorii din domeniu.

„Am lucrat la această Ordonanţă de Urgenţă, pentru că ştiu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor.

ADVERTISEMENT

Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie.

Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiţi de plata impozitul specific în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021”, a mai scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!