News

Ore de liniște în 2020 la bloc. Amenzi usturătoare pentru gălăgioși și anul viitor

14.09.2019 | 12:10
Cine nu respectă liniștea în bloc ar putea ajunge chiar la închisoare. Sursa foto - facebook

Cine face gălăgie este bun de plată. Astfel, orele de liniște în 2020 la bloc trebuie să fie respectate cu sfințenie, în caz contrar, portofelul celui aflat în culpă urmând să se subțieze vizibil. Amenzile au crescut mult pentru cei ce nu respectă liniștea. Cei gălăgioși se vor alege cu 1.500 de lei de plată. Vă readucem aminte că programul de liniște pentru cei care locuiesc la bloc începe cu ora 22:00. Atenție! Față de anii precedenți, această regulă îi vizează acum și pe patronii de localuri, nu numai pe locatari.

Ore de liniște în 2020 la bloc

Orele de liniște se află cuprinse în intervalul 22:00 și 08:00 și între 13:00 și 14:00. Pentru a detecta zgomotele exact, polițiștii vor fi dotați cu aparate speciale cu care pot măsura nivelul de zgomot. Cine are în plan o super petrecere trebuie să știe că riscă serios. Și de data aceasta oamenii legii nu au cum să vă mai ierte. Poliția este obligată să ia măsuri împotriva gălăgioșilor și să-i amendeze pe toți.

„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, prevede legea.

Ore de liniște în 2020 la bloc. Liniște
toată lumea trebuie să respecte programul de liniște în bloc. Sursa foto – facebook

Amenzi usturătoare pentru gălăgioși și anul viitor

Amenzile prevăzute de oamenii legii pentru nerespectarea liniștii de la orele 22:00 sunt cuprinse între 500 și 1.500 de lei. Pentru proprietari de baruri din apropiere de blocuri amenzile vor fi aceleași, dar cu un singur amendament. Acestea vor veni practic pe firmă. Dacă perturbarea liniștii continuă, Poliția va fi nevoită să intervină pentru întreruperea activității localului pentru cel puțin 10 zile și cel mult o lună.

Vă atragem atenția și asupra unui alt aspect. Astfel, în Parlament se discută despre un proiect de lege care prevede chiar și pedepse cu închisoarea. Acestea vor fi de la 3 luni la 2 ani de zile pentru cei care trec peste legea liniștii. Pentru firmele care nu respectă legea, iar abaterea continuă, poliția poate întrerupe activitatea timp de 30 sau 90 de zile. Polițiștii vor fi dotați cu un aparat special care să măsoare nivelul de zgomot din casele celor care au făcut reclamația. Ce depășește 35 de decibeli, se sfârșește cu amendă.

Tags: