News

Organismul nu va mai fi niciodată la fel după coronavirus! Ce se întâmplă la pacienţii infectaţi

16.05.2020 | 22:25
Organismul nu va mai fi niciodata la fel dupa coronavirus Ce se intampla la pacientii infectati
ADVERTISEMENT

Până la 30% dintre pacienţii grav afectaţi de coronavirus dezvoltă cheaguri de sânge periculoase, potrivit specialiştilor în sănătate. Evoluţia acestor cheaguri pot duce la creşterea ratei deceselor.

Organismul nu va mai fi niciodată la fel după coronavirus! Ce se întâmplă la pacienţii infectaţi

Pacienţii de COVID-19 nu se confruntă doar cu virusul, ci sunt afectaţi de numeroase complicaţii medicale, dintre care unele pot să fie fatale. Medicii au observat anumite aspecte comune în ceea ce priveşte condiţia pacienţilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Într-o proporţie mai mare, bolnavii prezentau cheaguri de sânge. Acestea pot deveni extrem de periculoase, blocând circulaţia şi pot duce chiar la decesul pacientului.

Spre surprinderea specialiştilor din sănătate, unele cazuri dezvoltau cazuri extreme, cum ar fi sute de micro-cheaguri în zona pulmonară:

ADVERTISEMENT

“În special la pacienţii grav de COVID-19, unele dintre cele mai recente studii arată că în aproape jumătate din cazuri se formează cazuri se formează cheaguri de sânge de plămâni”, a spus pentru BBC prof. Roopen Arya, specialist în tromboză şi hemostază la King’s College Hospital din Londra.

Sângele devine mai “lipicios”, fapt ce creşte riscul de formare a cheagurilor

Roopen Arya consideră că pacienţii grav afectaţi de coronavirus dezvoltă cheaguri de sânge într-un număr semnificativ mai mare decât datele publicate în Europa, care indică un procent de aproximativ 30%.

ADVERTISEMENT

Testele făcute de cercetători asupra probelor sangvine colectate de la bolnavii de COVID-19 arată şi modificări ale consistenţei. Sângele devine mai “lipicios”, fapt ce creşte riscul de formare a cheagurilor.

În consecinţă, se poate ajunge la accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord, fatale pacienţilor.

ADVERTISEMENT

În momentul actual, experţii caută o soluţie şi îşi unesc eforturile pentru descoperirea unui diluant sanguin eficient împotriva acestei ameninţări necunoscute până acum, a coronavirusului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: