ADVERTISEMENT
News

Organizaţia ”Dăruieşte Viaţă” construieşte un spital modular pentru bolnavii de coronavirus

Autor: Traian Terzian | 03.04.2020 | 15:05
Organizaţia ”Dăruieşte Viaţă” construieşte un spital modular pentru bolnavii de coronavirus
Organizația ”Dăruiește Viață” a donat echipamente de procteție către 12 spitale din București și din țară în lupta împotriva noului tip de coronavirus

Organizația ”Dăruiește Viață” a anunţat că a început construcţia unui spital modular pentru bolnavii de coronavirus, în curtea Spitalului Elias. Totodată, asociaţia precizează că a donat echipamente de procteție către 12 spitale din București și din țară în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Organizația ”Dăruiește Viață” a donat echipamente de protecție

Organizația ”Dăruiește Viață” a anunțat pe pagina de Facebook că a donat echipamente de procteție către 12 spitale, iar următoarea livrare va avea loc peste aproximativ zece zile.

Conform anunțului, Spitalul Colentina, Maternitatea Bucur și Spitalul de Urgență Copii Marie Curie, toate din București, au primit viziere, în timp ce Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a primit viziere, combinezoane, mănuși, botoșei și măști chirurgicale.

ADVERTISEMENT

#ReușimÎmpreunăDouă lucruri importante s-au întâmplat în ultimele două zile: 🔹Am demarat ridicarea spitalului…

Posted by Daruieste Viata on Thursday, April 2, 2020

Spitalului Municipal Câmpina și Serviciului de Ambulanță Caracal le-au fost donate viziere, combinezoane, mănuși, botoșei, măști FFP3 și măști chirurgicale, iar Spitalul Municipal Câmpulung Muscel a primit măști chirurgicale și botoșei.

Spitalului Județean de Urgență Târgoviște i-au fost donate viziere, combinezoane, măști chirurgicale și injectomate, iar Spitalul Municipal Aiud a primit viziere, combinezoane, măști chirurgicale, botoșei și injectomate.

ADVERTISEMENT

Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan din București i-au fost donate viziere, măști chirurgicale, botoșei, Spitalului Orășenesc Cernavodă – viziere, măști chirurgicale, botoșei, injectomate, iar Spitalului Universitar de Urgență Elias – măști FFP3, măști chirurgicale și botoșei.

Au început lucrările pentru ridicarea unui spital modular

De asemenea, organizația ”Dăruiește Viață” a anunțat că a început lucrările pentru ridicarea spitalului modular cu 50 de paturi pentru tratarea pacienților cu COVID-19, cazuri grave.

ADVERTISEMENT

În România, situația este alarmantă din cauza coronavirusului, fiind depistate pozitiv până în acest moment 3.183 de cazuri, însă ce este și mai îngrijorător este că spitalele de la noi din țară se umplu cu pacienți și în curând nu vor mai fi locuri.

Depășiți de situație sau îngrijorați de lipsa echipamentelor de protecție necesare în astfel de cazuri, tot mai mulți medici își prezintă demisiile, lăsând în urmă un deficit de personal ce pare imposibil de acoperit în aceste zile. Nu mai departe de joi, 2 aprilie au renunțat opt medici ai Spitalului Câmpina, unitate medicală suport pentru pacienții cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!