News

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat când viața va reveni la normal. „Mai avem mult timp de așteptat”

16.09.2020 | 21:41
Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat cand viata va reveni la normal Mai avem mult timp de asteptat
ADVERTISEMENT

Doctorul Soumya Swaminathan, unul dintre liderii Organizației Mondiale a Sănătății, crede că omenirea nu se va putea întoarce la normal până în 2022.

Cu toate că există șanse ca un vaccin să fie disponibil în 2021, va dura cel puțin 1 an până când omenirea va fi imunizată și pregătită de o viață normală.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, medicul anunță că e nevoie ca cel puțin 70% din populația lumii să fie vaccinată pentru a scăpa definitiv de Covid-19.

Organizația Mondială a Sănătății crede că viața va reveni la normal în 2022

„Ne gândim la 2022 în cel mai fericit caz atunci când vine vorba ca omenirea să dezvolte imunitate de turmă. Așadar, mai avem o perioadă lungă de timp până când vom putea renunța la restricții sau la măsurile care nemulțumesc oamenii. Vorbim despre distanțare socială, portul măștii sau igiena zilnică”, a declarat Swaminathan.

ADVERTISEMENT

Pentru ca omenirea să scape de năpasta Covid-19, e nevoie ca cel puțin 70% dintre oameni să fie vaccinați, iar acest proiect va fi unul de durată.

Chiar și după ce vom avea un vaccin, trebuie ca cel puțin 70% din populația lumii să fie vaccinată pentru a vedea un efect dramatic, o reducere semnificativă a infectării cu Covid-19 la nivel mondial. Mai mult, nu știm cât timp va dura imunitatea pe care vaccinul o va da, e o mare problemă”, a completat specialistul.

ADVERTISEMENT

Swaminathan a adăugat că autoritățile ar trebui în acest moment să se concentreze pe moduri de a ține sub control noul coronavirus, pentru că eliminarea virusului nu poate fi obținută în viitorul apropiat.

Pot estima, optimist, că în 2022 am putea să ne gândim la o viață normală, să revenim la viețile normale”, a punctat Swaminathan.

ADVERTISEMENT

Specialistul OMS nu crede că SARS-CoV-2 se va transforma într-o problemă sezonieră, cum e cazul gripei clasice. Mai degrabă, adaugă medicul, noul coronavirus ar putea să apară din senin în anumite părți ale lumii, indiferent de anotimp, însă va putea fi ținut sub control.

ADVERTISEMENT
Tags: