News

Organizația Mondială a Sănătății a cerut creșterea imediată a producției pentru noul medicament minune anti-Covid

22.06.2020 | 21:09
Organizația Mondială a Sănătății a cerut creșterea imediată a producției pentru noul medicament minune anti-Covid
Un medicament banal poate salva viaţa pacienţilor cu COVID-19, aflaţi în stare gravă! Tratamentul a dat rezultate neaşteptate
ADVERTISEMENT

Cu toate că omenirea își punea mari speranțe în Remdesivir, un alt medicament minune a atras atenția tuturor.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut, în mod oficial, creșterea producției mondiale pentru medicamentul dexametazonă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții OMS au cerut distribuirea rapidă în toată lumea a acestui medicament care s-a dovedit extrem de eficient pentru tratarea celor mai grave cazuri de Covid-19.

Organizația Mondială a Sănătății cere oficial creșterea producției de dexametazonă

Organizația Mondială a Sănătății a solicitat, oficial, creșterea producției de dexametazonă, un steroid puternic care este eficient în cele mai grave cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiripesurse.ro, medicamentul e relativ ieftin, spre deosebire de Remdesivir, care ar costa mii de dolari o doză.

Din fericire, este vorba despre un medicament ieftin şi există mulţi fabricanţi de dexametazonă în lumea întreagă care, suntem convinşi, pot accelera producţia“, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit primelor rezultate oficiale ale britanicilor de la Recovery, dexametazona reduce cu o treime mortalitatea la bolnavii cronici de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care nu există un vaccin, medicii folosesc steroidul ca și un antiinflamator, cu succes în tratamentul diferitelor boli de acest gen.

Remdesivirul, medicamentul minune care încă nu și-a dovedit efectul

Remdesivirul era văzut, în urmă cu câteva săptămâni, drept cel mai „eficient” remediu împotriva Covid-19, după ce un studiu a susținut că peste 200 de oameni dintr-un total de 210 s-ar fi vindecat miraculos de Covid-19 după ce au primit aceste tratament.

Ulterior, un alt studiu a apărut care desființa Remdesivirul, sau cel puțin susținea că acest medicament nu merită lauda pe care a primit-o.

ADVERTISEMENT

Între timp, președintele SUA Donald Trump s-a întâlnit în secret cu CEO-ul companiei Gilead, cea care a creat Remdesivir, iscând noi polemici.

Inclusiv Alexandru Rafila, microbiologul român afiliat OMS, a lăsat să se înțeleagă că Remdesivirul ar putea fi un simplu artificu politic al Statelor Unite ale Americii, menit să crească anumite acțiuni ale anumitor companii la bursă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri