Organizația Mondială a Sănătății a cerut creșterea imediată a producției pentru noul medicament minune anti-Covid

Flaviu Popa   
în HotNews
22/06/2020, 21:09
Organizația Mondială a Sănătății a cerut creșterea imediată a producției pentru noul medicament minune anti-Covid
Un medicament banal poate salva viaţa pacienţilor cu COVID-19, aflaţi în stare gravă! Tratamentul a dat rezultate neaşteptate

Cu toate că omenirea își punea mari speranțe în Remdesivir, un alt medicament minune a atras atenția tuturor.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut, în mod oficial, creșterea producției mondiale pentru medicamentul dexametazonă.

De asemenea, reprezentanții OMS au cerut distribuirea rapidă în toată lumea a acestui medicament care s-a dovedit extrem de eficient pentru tratarea celor mai grave cazuri de Covid-19.

Organizația Mondială a Sănătății cere oficial creșterea producției de dexametazonă

Organizația Mondială a Sănătății a solicitat, oficial, creșterea producției de dexametazonă, un steroid puternic care este eficient în cele mai grave cazuri de Covid-19.

Potrivit stiripesurse.ro, medicamentul e relativ ieftin, spre deosebire de Remdesivir, care ar costa mii de dolari o doză.

Din fericire, este vorba despre un medicament ieftin şi există mulţi fabricanţi de dexametazonă în lumea întreagă care, suntem convinşi, pot accelera producţia“, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit primelor rezultate oficiale ale britanicilor de la Recovery, dexametazona reduce cu o treime mortalitatea la bolnavii cronici de Covid-19.

În condițiile în care nu există un vaccin, medicii folosesc steroidul ca și un antiinflamator, cu succes în tratamentul diferitelor boli de acest gen.

Remdesivirul, medicamentul minune care încă nu și-a dovedit efectul

Remdesivirul era văzut, în urmă cu câteva săptămâni, drept cel mai „eficient” remediu împotriva Covid-19, după ce un studiu a susținut că peste 200 de oameni dintr-un total de 210 s-ar fi vindecat miraculos de Covid-19 după ce au primit aceste tratament.

Ulterior, un alt studiu a apărut care desființa Remdesivirul, sau cel puțin susținea că acest medicament nu merită lauda pe care a primit-o.

Între timp, președintele SUA Donald Trump s-a întâlnit în secret cu CEO-ul companiei Gilead, cea care a creat Remdesivir, iscând noi polemici.

Inclusiv Alexandru Rafila, microbiologul român afiliat OMS, a lăsat să se înțeleagă că Remdesivirul ar putea fi un simplu artificu politic al Statelor Unite ale Americii, menit să crească anumite acțiuni ale anumitor companii la bursă.

Închide ×