News

Organizația Mondială a Sănătății, anchetată de toate cele 194 țări membre ale ONU. OMS, acuzată din toate părțile

19.05.2020 | 20:42
Organizatia Mondiala a Sanatatii anchetata de toate cele 194 tari membre ale ONU OMS acuzata din toate partile
ADVERTISEMENT

Cele 194 de țări membre ale Organizației Mondiale a Sănătății, inclusiv Statele Unite și China, au adoptat o rezoluție care prevede o evaluare independentă a reacției Organizației Mondiale a Sănătății față de pandemia de coronavirus.

OMS, acuzată de cele 194 de țări membre ONU că a gestionat prost pandemia de coronavirus

Textul, aprobat prin consens, prevede lansarea unui proces de evaluare imparțial, independent și complet al acțiunii internaționale coordonate de OMS împotriva pandemiei Covid-19, în contextul în care multe țări acuză OMS că a gestionat eronat criza sanitară fără precedent care a lovit umanitatea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, SUA au decis să taie fondurile alocate OMS, după care au revenit asupra deciziei, cu mențiunea că au diminuat considerabil sumele de bani virate în conturile OMS.

Toate țările lumii își doresc să îmbunănățească capacitatea mondială de prevenție, „pregătire și ripostă față de pandemii” în viitor, în condițiile în care actuala pandemie de Covid-19 a luat prin surprindere omenirea, cu largul concurs al OMS, organizație care a fost total depășită de evenimente, conform stiripesurse.ro

ADVERTISEMENT

Donald Trump a acuzat OMS că este „marioneta Chinei” și îi acuză pe experți că au ignorat avertismentele venite din Taiwan, țară care avea date vitale referitoare la coronavirus. Desigur, OMS a negat vehement acuzațiile aduse de americani.

Americanii le-ar fi dat termen celor de la OMS să obțină rezultate semnificative în combaterea noului coronavirus, în sens contrar urmând a fi sistată finanțarea.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au remarcat cum, cel puțin de această dată, SUA nu a mai acuzat China de lucruri necurate, cu toate că în ultimele săptămâni discursul american a fost îndreptat clar împotriva asiaticilor, care ar fi scăpat dintr-un laborator noul coronavirus.

Chinezii au replicat dur, de fiecare dată, și au negat toate aceste supoziții, în lipsa unor dovezi clare care să îi incrimineze.

ADVERTISEMENT

Președintele american Donald Trump a declarat că a „văzut” dovezi clare ale vinovăției Chinei, însă nu a prezentat niciodată aceste dovezi.

ADVERTISEMENT