Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a înregistrat un nou record mondial de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore

Flaviu Popa   
în HotNews
16/08/2020, 13:45
Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a înregistrat un nou record mondial de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore
Un nou record de infectare cu Covid-19. Foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat un nou record de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, în 15 august 2020.

Sâmbătă, 15 august, rămâne în istorie drept ziua în care a fost doborât un nou record mondial când vine vorba de numărul de persoane infectate cu Covid-19.

Potrivit OMS, nu mai puțin de 294.237 de cazuri noi au fost raportate, cifra totală depășind 21 de milioane.

Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat un nou record de infectare cu Covid-19

OMS vorbește despre un record absolut pentru 24 de ore, recordul precedent fiind în 31 iulie, când au fost înregistrate 282.527 cazuri noi.

Lider în clasamentul mondial al infectărilor rămân SUA, urmate de Brazilia, India și Rusia. Cu toate acestea, în India testarea e deficitară și nimeni nu știe numărul real de infectări la o populație de peste 1 miliard de oameni.

Specialiștii estimează că, la nivel mondial, cifra infectărilor este de 10-20 de ori mai mare, în raport cu cifra raportată. Motivul e simplu, majoritatea țărilor fiind depășite total de situație, în condițiile în care nu dispun de resursele necesare pentru a testa corespunzător toată populația.

România, de exemplu, țară cu 19 milioane de locuitori, a efectuat un număr redus de teste, de sub 1.6 milioane. Situația e valabilă pentru majoritatea țărilor din lume care nu reușesc să testeze un număr semnificativ din oameni raportat la populație.

China, cu 90 de milioane de teste, la o populație de 1.4 miliarde, sau SUA cu 70 de milioane la o populație de 330 de milioane, sunt singurele țări care au efectuat un număr mare de teste.

În majoritatea țărilor din Africa sau Asia testarea este aproape inexistentă, astfel că nimeni nu știe cu adevărat care sunt proporțiile dezastrului.

Închide ×