News

Organizația Mondială a Sănătății anunță că un vaccin nu va pune capăt pandemiei de Covid-19. Aproape 1 milion de oameni au murit

21.08.2020 | 22:02
Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta ca un vaccin nu va pune capat pandemiei de Covid19 Aproape 1 milion de oameni au murit
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății anunță că la nivel global au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de infectare cu Covid-19.

Mai mult, 780.000 de oameni au murit în urma infectării cu noul coronavirus, asociat cu diferite comorbidități.

ADVERTISEMENT

Unul dintre liderii OMS anunță că un vaccin nu va pune capăt pandemiei, chiar dacă mulți oameni sperau la acest lucru.

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că un vaccin va rezolva problema pandemiei

Directorul general al OMS, Tedros Adhanon Ghebreyesus a menționat că în multe țări din lume sistemul medical este pus sub presiune constantă, fiind afectată aprovizionarea pentru nevoile medicale din acea zonă.

ADVERTISEMENT

Mai multe ţări se confruntă acum cu noi focare după o lungă perioadă cu transmisie redusă. Aceste ţări sunt un exemplu de precauţie pentru ţările care acum înregistrează o descreştere a cazurilor. Progresul nu înseamnă victorie. Cei mai mulţi oameni sunt susceptibili cu privire la virus. În acest caz, este vital ca ţările să fie capabile să identifice rapid şi să prevină transmiterea şi posibilitatea de noi restricţii.

Nicio ţară nu trebuie să forţeze asta până când nu avem un vaccin. Un vaccin va fi o unealtă vitală şi sperăm că vom avea unul cât mai curând. Dar nu există garanţie că vom avea, şi chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei. Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem acum şi să facem ajustările în viaţa de zi cu zi care să ne menţină sănătoşi”, a declarat directorul general al OMS.

ADVERTISEMENT

Tedros Adhanom Ghebreyesus a remarcat cum izolarea și carantinareaau redus considerabil numărul de infectări, însă nu crede că aceste măsuri pot fi păstrate pe termen lung, conform news.ro.

De asemenea, OMS le-a promis țărilor că vor primi ajutor din partea organizației pentru a redeschide economiile, societatea, școlile și afacerile în condiții de siguranță.

ADVERTISEMENT

Pentru a face asta, fiecare persoană trebuie să fie implicată. Fiecare poate face diferenţa. Fiecare persoană, familie, comunitate şi naţiune trebuie să ia propriile decizii, bazându-se pe nivelul de risc unde trăiesc”, a punctat expertul.

Cu toate acestea, directorul OMS a văzut o parte bună în această pandemie: „Pe de altă parte, pandemia a lansat noi provocări cu privire la accentuarea eforturilor de combatere a schimbărilor climatice. Pandemia ne-a oferit şansa de a vedea cum ar putea fi lumea noastră: un cer curat şi râuri. Covid-19 este o criză de sănătate care se întâmplă o dată la un secol. Dar tot o dată la un secol, ne dă ocazia de a transforma lumea pe care o vor moşteni copiii noştri, lumea pe care o dorim”.

ADVERTISEMENT
Tags: