Organizația Mondială a Sănătății, avertisment pentru tineri: „Avem motive de îngrijorare”

Flaviu Popa   
în HotNews
15/09/2020, 21:29
Organizația Mondială a Sănătății, avertisment pentru tineri: „Avem motive de îngrijorare”
Tinerii sunt avertizați să ia în serios pandemia. Foto: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății îi avertizează pe tineri că sunt predispuși așa numitei „oboseli Covid” și ar trebui să ia boala mult mai în serios.

Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, crede că tinerii sunt delăsători când vine vorba de lupta cu Covid-19.

Europa a avut multe de învățat din această experiență, din momentul declanșării pandemiei, însă o nouă bătălie importantă cu Covid-19 se va da la iarnă.

Tinerii au motive să se teamă de noul coronavirus, conform OMS

„Oboseala Covid” este deja o problema în rândul tinerilor, oficialii OMS făcând apel la aceștia pentru a se implica mai mult în lupta cu virusul.

Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a dezvăluit Kluge, conform Xinhuanet.com

Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”, a completat Kluge.

Expertul se teme că pandemia se va agrava în lunile de iarnă, însă e convins că omenirea și-a învățat lecția și oamenii se vor descurca în această situație complicată fără a mai fi nevoie de carantinarea populației.

În februarie, am vizat societatea, am vizat şcolile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună”, a concluzionat expertul.

Medicul i-a avertizat pe tineri că pot fi afectați de Covid-19 pe termen lung, aducând aminte de așa numitul efect al „oboselii Covid”.

Tot mai mulți tineri se plâng că s-au vindecat de Covid-19, însă prezintă în continuare simptome similare bolii, pentru că sistemul lor imunitar duce în continuare o luptă cu boala, deși ea nu mai e prezentă în organism.

Risc scăzut nu înseamnă lipsa riscului, nimeni nu e invicibil și chiar dacă nu mori de Covid, rămâne lipit de organism ca o tornadă cu coadă lungă.

Cei tineri au șanse minime să moară, atunci când îi compari cu bătrânii, pot fi afectați în continuare, pentru că acest virus afectează organele pe termen lung”, a concluzionat bărbatul.

Închide ×