News

Organizația Mondială a Sănătății e în alertă. Număr record de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, de la începutul pandemiei de Covid-19

19.06.2020 | 22:24
Organizatia Mondiala a Sanatatii e in alerta Numar record de imbolnaviri in ultimele 24 de ore de la inceputul pandemiei de Covid19
ADVERTISEMENT

Record de infectări pentru 24 de ore, de la începutul epidemiei. Organizația Mondială a Sănătății avertizează omenirea că s-a intrat într-o fază „periculoasă”.

Țările lumii nu mai rezistă cu măsuri de protecție drastice, astfel că relaxarea se impune peste tot, mai mult sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, pandemia de coronavirus nu a trecut, astfel că măsurile de la relaxare aduc cu sine o creștere a numărului de infectări din întreaga lume.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează omenirea că s-a intrat într-o fază „periculoasă”

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că lumea trece printr-o fază „periculoasă”.

ADVERTISEMENT

Lumea a intrat într-o nouă şi periculoasă fază. Mulţi oameni sunt evident obosiţi să stea în casă. Ţările sunt dornice să-şi redeschidă societăţile şi economiile“, a explicat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Dar virusul continuă să se răspândească rapid, să rămână mortal şi multe persoane rămân expuse“, a continuat liderul OMS, menționând că organizația a înregistrat 150.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24, un record de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății le cere tuturor să rămână vigilenți, pentru că boala nu a dispărut, deși lumea se comportă ca atare.

Amintim tuturor ţărilor şi persoanelor să fie extrem de vigilenţi. Continuaţi să păstraţi distanţa, rămâneţi acasă dacă vă simţiţi bolnavi, continuaţi să vă acoperiţi nasul şi gura când tuşiţi, purtaţi mască, continuaţi să vă spălaţi pe mâini“, a explicat Tedros Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

Peste 8 milioane de czuri de Covid-19 la nivel mondial

Numărul total de persoane infectate cu Covid-19 la nivel mondial a depășit 8.6 milioane, în timp ce 459.000 de oameni au murit. Cu toate acestea, 4.6 milioane de oameni s-au vindecat de boală.

Cele mai afectate cinci țări, ca număr total de cazuri, rămân SUA (2.2 milioane), Brazilia (1 milion), Rusia (560.000), India (395.000) și Marea Britanie (300.000).

Totuși, clasamentul se schimbă atunci când sunt luați în considerare morții la milionul de locuitori. San Marino (1.238 decese la 1 milion), Belgia (837), Andorra (673), Marea Britanie (626) și Spania (580) conduc acest top.

ADVERTISEMENT
Tags: