News
notix pixel id

Organizația Mondială a Sănătății ne dă fiori. „1 din 10 persoane s-au infectat cu Covid-19”

05.10.2020 | 20:19
Organizația Mondială a Sănătății ne dă fiori. „1 din 10 persoane s-au infectat cu Covid-19”
Noul coronavirus ar fi infectat 1 din 10 persoane. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății anunță că 1 din 10 persoane poate să fi contactat deja Covid-19, astfel că omenirea se îndreaptă spre o perioadă dificilă.

În condițiile în care 1 om din 10 a fost infectat cu Covid-19, chiar fără să știe, înseamnă că mare parte din populație rămâne vulnerabilă în fața acestui virus.

Bilanțul oficial prezintă 35 de milioane de persoane infectate cu Covid-19, însă cifra reală ar fi de câteva sute de milioane, potrivit OMS.

ADVERTISEMENT

OMS anunță omenirea că 1 din 10 oameni au avut Covid-19

Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 procente din populația globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat Mike Ryan, reprezentantul OMS.

Potrivit statisticilor oficiale, 7.8 miliarde de oameni trăiesc în acest moment pe Pământ. În aceste condiții, chiar dacă 780 de milioane de oameni ar fi avut Covid-19, rămâne un număr impresionant de oameni care nu au avut boala, deci sunt în continuare vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Situația variază în funcție de țară, de la urban la rural, în funcție de grupuri, dar înseamnă că e o vvastă majoritate a lumii care rămâne în pericol.

Ne îndreptăm spre o perioadă foarte dificilă, boala continuă să se răspândească”, a adăugat specialistul OMS.

ADVERTISEMENT

Situația devine complicată și în România, acolo unde mai multe județe au început deja să impună restricții semnificative din cauza pandemiei de Covid-19.

Oamenii nu mai au loc în spitale din cauza situației epidemiologice, paturile ATI fiind ocupate, astfel că guvernanții încearcă să găsesacă soluții urgente pentru a scădea numărul de infectări cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Primele mutări vor fi închiderea restaurantelor și a sălilor de joc, dar și obligativitatea oamenilor de a purta mască pe stradă în Iași, Cluj, Galați, Botoșani și București.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri