News

Organizația Mondială a Sănătății s-a răzgândit. Persoanele asimptomatice pot transmite, de fapt, boala

09.06.2020 | 23:52
Organizatia Mondiala a Sanatatii sa razgandit Persoanele asimptomatice pot transmite de fapt boala
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății s-a răzgândit după ce o expertă a OMS susținea că asimptomaticii transmit „foarte rar” Covid-19.

Asimptomaticii pot transmite noul coronavirus, conform OMS

Informațiile referitoare la Covid-19 sunt foarte greu de luat în serios de populație, în contextul în care experții în sănătate, inclusiv cei ce reprezintă Organizația Mondială a Sănătății, fac mereu declarații contradictorii sau se „răzgândesc” după 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Experții au declarat în nenumărate rânduri că măștile de protecție sunt inutile, după care a au revenit și au insistat că măștile sunt esențiale în lupta cu noul coronavirus.

De asemenea, cei de la OMS au fost convinși că al doilea val de coronavirus va lovi în acest an și va fi extrem de violent, după care s-au contrazis singuri și au lăsat să se înțeleagă că al doilea val ar putea să fie o blândă adiere de vânt.

ADVERTISEMENT

În ultimul rând au fost declarațiile referitoare la modul în care asimptomaticii transmit sau nu boala. Întreaga carantinare a populației s-a bazat pe teoria conform căreia persoanele asimptomatice (numărul lor variază de la 30% la 80% în funcție de teorie) ar fi bombe cu ceas care transmit mai departe boala fără să știe.

Asimptomaticii sunt periculoși, sau nu?

Ulterior, anumite studii au demonstrat că asimptomaticii sunt de fapt inofesnivi pentru cei din jur, pentru că nu au o încărcătură virală relevantă, în organism, pentru a infecta alți oameni.

ADVERTISEMENT

Această teorie a fost îmbrățișată de doctorul Maria Van Kerkhove, șefa OMS pentru bolile  infecțioase, care declarase că „este rar ca o persoană asimptomatică să transmită mai departe virusul către o altă persoană”.

Între timp, expertul s-a „răzgândit” după ce mai mulți oameni de știință au protestat și au anunțat că persoanele asimptomatice transmit, de fapt, boala mai departe.

ADVERTISEMENT

Conform Pro Tv, un studiu desfășurat în aprilie demonstrează că 44% dintre infectările cu noul coronavirus sunt provocate de persoane asimptomatice. Mai mult, persoanele infectate transmit cel mai ușor boala cu două zile înainte de a dezvolta primele simptome.

Doctorul Van Kerkhove a retras cele spuse și susține că declarațiile sale au fost răstălmăcite, fiind vorba de o simplă neînțelegere. „Doar am răspuns la o întrebare, nu am spus că este una din politicile OMS”, a declarat femeia.

ADVERTISEMENT
Tags: