Sport

Trei câștigătoare de Mare Șlem vor juca la Transylvania Open! S-a stabilit tabloul calificărilor

Două câștigătoare de Mare Șlem vor juca la Transylvania Open, turneu care se desfășoară la Cluj în perioada 23-31 octombrie
22.10.2021 | 18:24
Trei castigatoare de Mare Slem vor juca la Transylvania Open Sa stabilit tabloul calificarilor
ADVERTISEMENT
22-10-2021
15:25

Adversarele celor șase românce care intră în calificări la Transylvania Open

S-a stabilit tabloul calificărilor la turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca, iar cele șase sportive din România și-au aflat adversarele.

Pentru un loc pe tabloul principal al competiției se vor lupta Vanessa Popa Teiușanu, Alexandra Ignatik, Ilinca Amariei, Briana Szabo, Andreea Roșca și Andreea Prisăcariu.

21-10-2021
13:31

Buzărnescu s-a retras de la Transylvania Open

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 121 WTA, a decis să se retragă din calificările turneului Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Românca va fi înlocuită pe tabloul calificărilor de australianca Ellen Perez, poziția 201 în clasamentul mondial.

Buzărnescu a făcut o postare pe rețelele de socializare miercuri, 20 octombrie, în care a anunțat că a plecat în vacanță.

 

15-10-2021
08:11

Garbine Muguruza vine și ea la Transylvania Open

Simona Halep și Emma Răducanu nu sunt singurele câștigătoare de Grand Slam care vin să joace la Cluj. Garbine Muguruza și-a anunțat și ea prezența la Transylvania Open printr-un videoclip postat pe pagina de Facebook. Locul 6 WTA, iberica a câștigat Roland Garros în 2016.

„Hey, ce faci? Abia aștept să mă întorc în România, de această dată la Cluj-Napoca pentru a juca la Transylvania Open. Mulțumesc pentru wildcard și pentru invitație. Nu mai am răbdare să ajung acolo. Ne vedem curând!”, a fost mesajul Muguruzei.

 

Al doilea turneu WTA organizat în acest an la Cluj-Napoca, Transylvania Open WTA 250, dotat cu premii totale în valoare de 235.238 de dolari, are loc în perioada 23-31 octombrie, iar pe tabloul principal vor juca, printre altele, Simona Halep și Emma Răducanu.

Competiția se va desfășura în Sala Polivalentă din oraș. Calificările încep în ziua de 23 octombrie, iar meciurile de pe tabloul principal debutează două zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Este pentru a doua oară în acest an când orașul ardelean găzduiește un turneu de o asemenea importanță. În prima săptămână a lunii august a avut loc prima ediție a Winners Open, dar pe zgură, și a fost câștigată de germanca Andrea Petkovici, aceasta învingând-o în finală pe egipteanca Mayar Sherif cu un dublu 6-1.

Simona Halep și Emma Răducanu vin la Transylvania Open. Sunt despărțite de cinci locuri WTA

Organizatorii Transylvania Open, turneul WTA de la Cluj-Napoca, au anunțat, azi, pe site-ul olficial, numele celor care vor evolua în calificări și pe tabloul principal. În prima categorie intră 22 de sportive, printre care și Simona Halep (în prezent, pe locul 17 WTA) și Emma Răducanu (Marea Britanie, 22).

ADVERTISEMENT

Ambele sunt câștigătoare ale unor turnee de Mare Șlem, și singurele dintre cele care vor juca la Cluj-Napoca și au în palmares astfel de trofee. Simona s-a impus în 2018 la French Open și anul urmpător la Wimbledon, iar Emma în 2021 la US Open.

Emma Răducanu a transmis un mesaj în limba română

După ce a confirmat prezența la turneul de la Cluj-Napoca, Răducanu a transmis un mesaj în limbă română, publicat pe pagina oficială de facebook a competiției. „Salut! Mă bucur că am ocazia să joc la Transylvania Open.

ADVERTISEMENT

Tatăl meu este român și am experiențe frumoase în țară. Abia aștept să ne vedem”, au fost cuvintele britanicei de 19 ani, care a învins-o la Flushing Meadows pe canadianca Leylah Annie Fernandez (19 ani) cu 6-4, 6-3.

Iată care este lista celor 22 de sportive care au acces pe tabloul principal: Simona Halep (România, 15 WTA), Elise Mertens (Belgia, 18), Emma Raducanu (Marea Britanie, 22), Anett Kontaveit (Estonia, 23), Paula Badosa (Spania, 27), Veronika Kudermetova (Rusia, 31), Ekaterina Alexandrova (Rusia, 32), Jil Teichmann (Elveția, 38), Ajla Tomljanovic (Australia, 44), Viktorija Golubic (Elveția, 46), Marta Kostyuk (Ucraina, 57), Irina Camelia Begu (România, 58), Anhelina Kalinina (Ucraina, 60), Andrea Petkovic (Germania, 64), Kaia Kanepi (Estonia, 66), Maria Camila Osorio Serrano (Columbia, 70), Mayar Sherif (Egipt, 74), Anastasia Potapova (Rusia, 80), Danka Kovinic (Muntenegru, 85), Rebecca Peterson (Suedia, 86), Varvara Gracheva (Rusia, 88), Jaqueline Cristian (România, 111, wild-card).

ADVERTISEMENT

Trei românce în calificări la Transylvania Open

Organizatorii au precizat în afara acestora vor mai evolua trei sportive, care vor primi wild-carduri. Alte șase se vor alege dintre cele care dispută calificările, iar ultimul loc este rezervat pentru un eventual Special Exempt.

Calificările vor avea doar două tururi, la start aliniindu-se 24 de sportive, printre care și trei românce. Este vorba de Elena Gabriela Ruse (92 WTA), Ana Bogdan (107) și Mihaela Buzărnescu (125).

Iată care este lista celor 24 de jucătoare care aspiră să joace pe tabloul principal: Kaja Juvan (Slovenia, 90 WTA), Ivana Jorovic (Serbia, 90, Special Ranking), Elena Gabriela Ruse (România, 92), Bernarda Pera (Statele Unite, 98), Mona Barthel (Germania, 101), Ana Bogdan (România, 107), Polona Hercog (Slovenia, 123), Mihaela Buzărnescu (România, 125), Anna-Lena Friedsam (Germania, 133), Jule Niemeier (Germania, 134), Anna Bondar (Ungaria, 135), Ysaline Bonaventure (Belgia, 142), Anastasia Gasanova (Rusia, 146), Alexandra Krunic (Serbia, 148), Lesia Tsurenko (Ucraina, 149), Lesley Kerkhove (Olanda, 153), Ekaterine Gorgodze (Georgia, 162), Leonie Kung (Elveția, 172), Rebecca Sramkova (Slovacia, 177).

Biletele au fost puse, deja, în vânzare, dar la evenimentul organizat în Arena BT vor putea asista doar spectatorii care dețin un certificat verde.

În ziua 1 a competiției, prețul biletelor variază între 45 și 60 de lei, în funcție de categorie. Evident, cel mai scump tichet este cel din ultima zi, atunci când finala turneului poate fi văzută în schimbul a 250 de lei.

ADVERTISEMENT