Sport

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat capii de serie! Simona şi Sorana, printre favorite

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat favoriții la câștigarea turneului de Mare Șlem de la Londra. Între capii de serie se regăsesc și Simona Halep și Sorana Cîrstea.
21.06.2022 | 14:14
Organizatorii de la Wimbledon au anuntat capii de serie Simona si Sorana printre favorite
Simona Halep se numără și în acest an printre favoritele la câștigarea turneului de la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Organizatorii competiției de la All England Club au stabilit capii de serie a ediției din acest an a turneului londonez. Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt printre favoritele la câștigarea întrecerii feminine.

Simona și Sorana printre favoritele de la Wimbledon

Simona Halep, semifinalistă la precedenta competiție pe iarbă la care a participat, WTA 250 Birmingham, a urcat o poziție în ierarhia mondială, de pe 20, pe 19, însă în opțiunile oficialilor de la Wimbledon stă mai bine.

ADVERTISEMENT

Astfel, jucătoarea din România a fost desemnată de organizatori a 16-a favorită la câștigarea prestigiosului turneu găzduit de All England Club.

Și Sorana Cîrstea, de asemenea semifinalistă la Birmingham, a fost desemnată cap de serie, chiar dacă este doar a 26-a favorită în viziunea englezilor.

ADVERTISEMENT

Liderul mondial, Iga Swiatek, este și cap de serie numărul 1 la cea de-a 135-a ediție a turneului de la Wimbledon, secondată de Anett Kontaveit, din Estonia, și Ons Jabeur, din Tunisia.

A 10-a favorită la câștigarea competiției este sportiva britanică cu origini românești, Emma Răducanu, chiar dacă jucătoarea a avut un an mai degrabă dezamăgitor, marcat de numeroase accidentări.

ADVERTISEMENT

Paula Badosa, Maria Sakkari, Karolina Pliskova, Danielle Collins, Jessica Pegula și Gabrine Muguruza completează Top 10-ul principalelor favorite.

La masculin Novak Djokovic a cap de serie numărul 1

În întrecerea masculină de la All England Club sârbul Novak Djokovic a fost desemnat de organizatori principal favorit a câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Deși este abia al treilea în clasamentul mondial, Djokovik a fost plasat în fruntea capilor de serie din cauză că liderul ATP, rusul Daniil Medvedev, nu a primit acceptul organizatorilor să participe.

Al doilea în ierarhia mondială, Alexaner Zverev, din Germania, ratează și el participarea după ce a suferit o accidentare cumplită în semifinala de la Roland Garros jucată împotriva lui Rafael Nadal.

Spaniolul este cotat cu șansa a doua să câștige Wimbledon 2022, iar finalistul de la Paris, Ruud Casper, din Norvegia, este cap de serie numărul 3.

Stefanos Tsitsipas, Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz, Matteo Berrettini, Cameron Norrie și Jannik Sinner completează lista primilor 10 favoriți.

ADVERTISEMENT