Organizatorii de la Wimbledon îi vor ridica lui Andy Murray o statuie! “Întotdeauna am ştiut!”

Irina Aldea   
în Tenis
14/01/2019, 17:30
Organizatorii de la Wimbledon îi vor ridica lui Andy Murray o statuie! “Întotdeauna am ştiut!” GALERIE FOTO
Organizatorii de la Wimbledon îi vor ridica lui Andy Murray o statuie

Organizatorii de la Wimbledon îi vor ridica lui Andy Murray o statuie. Andy Murray a anunţat înainte de startul primului turneu de Grand Slam al anului că acesta este ultimul său an în circuitul masculin de tenis. Britanicul a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă şi a mărturisit că durerile pe care le are sunt prea mari pentru a mai continua să încerce să joace la acest nivel.

La scurt timp după vestea care a cutremurat lumea sportului alb, organizatorii de la Wimbledon, turneu pe care Andy l-a câştigat de două ori în carieră (în 2013 şi 2016), au anunţat că îi vor construi lui Murray o statuie din bronz în incinta complexului sportiv de la All England Club. “Întotdeauna am ştiut că atunci când Andy se retrage va fi momentul potrivit pentru a-i recunoaşte cariera extraordinară! Sunt convins că se va face aşa ceva pentru el”, a spus directorul executiv al turneului, Richard Lewis, în cadrul unui interviu acordat programului BBC Radio Live Live.

Andy Murray va avea o statuie din bronz la All England Club

Andy nu va fi primul jucător din istorie care va fi omagiat astfel de către organizatorii de la All England Club. De asmenea, Fred Perry şi Virginia Wade sunt alte personalităţi britanice din lumea tenisului care au fost onorate la cel de-al treilea turneu de Grand Slam din sezon cu sculpturi. Practic, aceasta este modalitatea organizatorilor de a-şi arăta aprecierea faţă de sportivii care au scris istorie pe terenurile de tenis din întreaga lume.

Andy Murray a fost învins în primul tur la Australian Open după un meci maraton de patru ore, cinci seturi, şi mult extaz. Britanicul, aflat acum pe locul 229 ATP, a cedat în faţa ibericului Roberto Bautista Agut, cap de serie numărul 22 și poziția 24 în ierarhia mondială. Jucătorul din Spania s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2, după patru ore și nouă minute de joc.

Închide ×